6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Yemek yardımı yargıya taşındı

HAKSEN YEMEK YARDIMI YÖNETMENLİĞİNİ YARGIYA TAŞIDI

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (Haksen) Adıyaman Şube Başkanı Mahmut Babacan, Devlet Memurları Yemek Yardımı Yönetmeliği'nin değişmesi için sendika olarak dava açtıklarını dile getirdi.

Haksen Adıyaman Şube Başkanlığı'nda açıklama yapan Mahmut Babacan, Haksen'in tüm çalışanlara yemek yardımı yapılması için Danıştay'a dava açtığını açıkladı.

Mahmut Babacan, "Haksen, tüm çalışanlara yemek yardımı yapılması için Danıştay'a dava açtı. Dava ile yemek servisi, yiyecek yardımından faydalanabilecek personel sayısının asgari 50 olması ve yemekhane için elverişli yer bulunması şartıyla atamaya yetkili amirin onayı ile kurulabilir hükmünün iptali istendi. Tüm birimlerde çalışan personele eşit koşullarda yemek, yiyecek yardımı yapılması istenirken, Sosyal bir hak olarak tanımlanan yiyecek yardımından yararlanmada, idarenin objektif ve haklı sebeplere dayalı düzenleme hakkı mevcut olmakla beraber, günümüz uygulamasında, pek çok kamu idaresi, yemek işini ihale ile üçüncü kişilerden karşılamakta olup yönetmelikte yer alan yemek yardımı koşullarının haklı sebebi, geçerliliği kalmamıştır. Yönetmeliğin hazırlanıp yürürlüğe konduğu tarih itibariyle var olmayan bu durum, bir sosyal hak olarak yiyecek yardımı hakkında yararlanması gereken kamu görevlilerinin, maddi temelini yitirmiş bir mevzuat hükmüne dayalı olarak haktan yoksun kalmaları sonucuna yol açmaktadır" dedi.

Babacan ayrıca, "Açtığımız dava sonucu 25 yıldan beri on binlerce kamu görevlisinin mahrum bırakıldığı yemek yardımından yararlanabilmesi mümkün olacak. Memurun 657 sayılı Yasa'da belirtilen diğer sosyal haklardan yararlanması kişisel durumlarına bağlı olmasına rağmen yemek yardımında kitlesel şartlar ve kriterler öne sürülmektedir. 1986 yılındaki yönetmeliğe göre 25 yıldan beri devam eden haksızlığın bu başvuru sonucu sona ereceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 17:28:01
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 19:30:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?