6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Yemek zammı geri çekildi

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YEMEĞİ UCUZA YİYECEK

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, yemek ücretlerine yapılan zammın geri çekileceğini ve öğrencilerin ucuz fiyata yemek yiyeceği müjdesini verdi.

Adıyaman Üniversitesi yönetimi tarafından 1,75 TL olan yemek ücretleri 2,5 TL'ye yükseltilmiş ve daha sonra yönetim bu ücreti 2,25 TL'ye düşürmüştü.

Öğrenci grupları yemek ücretlerine dönem ortasında yapılan zamları protesto ederek, yemek ücretlerinin düşürülmesini talepte bulunmuştu. Öğrenciler yapılan zammın yüksek olduğunu ve bölgede en yüksek fiyata kendilerinin yemek yediğini belirterek, zammın geri çekilmesini dile getirmişlerdi.

Günlerce süren protestolar sonucunda öğrencilerin eylemleri ses getirdi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Nevruz Bayramı etkinliklerinde yaptığı konuşmada yemek ücretlerinin düşürülmesi için çalışma yapıldığını ve öğrencilerin 4 çeşit yemek ve tatlıyı 1,5 TL'ye yiyeceklerini açıkladı.

Rektör Gündüz, "Dört çeşit tabldot yemek ücretlerinin 1,5 TL'ye düşürülmesi için çalışma başlattık. Öğrencilerimizin Eylül ayına kadar 1,5 TL ücretle yemek yemesi için çabalayacağız. Yemek ücretleriyle ilgili ödenek bulmak için çalışıyoruz. Bununla birlikte öğrencilerimiz ucuz yemek yiyecek. Bu benim öğrencilere müjdem olsun" dedi.

Rektör Gündüz'ün bu açıklamalarının ardından öğrenciler Rektör Gündüz'ü uzun süre alkışladı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YEMEĞİ UCUZA YİYECEK
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 16:13:04
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 18:40:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?