6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Yeni Mahalle'ye toplum merkezi

SOSYAL HİZMETLER KURULU TOPLANDI

Adıyaman İl Sosyal Hizmetler Kurulu 2010 yılı 2. toplantısı Adıyaman Valisi Ramazan Sodan başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda, İl Sosyal Hizmetler ve bağlı kuruluşların mevcut durum ve ihtiyaçları ile yapılan çalışmalar görüşüldü.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Aydın Börü, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Murat Demirkol, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Kutlu, Defterdar Şefik Tongal, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Bayındırlık ve İskan Müdürü Hikmet Kaya, Tarım İl Müdürü Erdal Özer ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu katıldı.

Toplantıda, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Demirkol slayt gösterisi eşliğinde İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün 2010 yılı yatırımlarının dağılımını değerlendirdi. Yapılan sunumda, ilde sosyal hizmetlerle ilgili uygulamalar değerlendirilerek ve karşılaşılan güçlüklere çözüm yolları araştırılarak, bu alandaki koordinasyonun önemine değinildi. Toplantıda ayrıca, işbirliğini geliştirici, halkın katkı ve katılımının kurum hizmetleri çerçevesinde devamlılığını sağlayıcı tedbirler alındığı belirtilerek, bu konularda görüş alışverişinde bulunuldu. İl Sosyal Hizmetler Müdürü Murat Demirkol, Sosyal Hizmetlerin araç-gereç ve personel bakımından sunmuş olduğu hizmetlerle bölge illeri içerisinde en iyi durumda olduklarını söyledi.

Toplantıda konuşan Vali Ramazan Sodan, 2010 yılı faaliyetleri kapsamında Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Yetiştirme Yurdu Kapalı Spor Salonunun bitirilerek, hizmete geçtiğini söyledi. Vali Sodan ayrıca, SODES projeleri kapsamında Belediye Başkanlığı tarafından bir alanın sosyal amaçlı çalışmalar yapılmak üzere, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne tahsisinin kararlaştırıldığını ve tahsis için ön çalışmaların başlatıldığını kaydetti. Vali Sodan, belirlenen alan üzerinde Aile Danışma Merkezi, Çocuk ve Gençlik Merkezi, Toplum Merkezi gibi değişik hizmetleri barındıran, Sosyal Hizmet ve Rehabilitasyon Merkezi çalışmaları ile çevrenin kullanıp faydalanabileceği peyzaj düzenlemelerin gerçekleştirileceğini ifade etti.

Toplantıda ayrıca, Adıyaman Merkez Yeni Mahallede yapılacak olan Toplum Merkezine de değinen Vali Sodan, yapılacak olan Toplum Merkezi binasının bodrum artı dört kat olarak projelendirildiğini, SHÇEK Genel Müdürlüğü tarafından yapılmak üzere, programa alınarak, TOKİ'ye ihale edildiğini açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 14:54:05
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 15:36:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?