1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Yeni ödenek talebi

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin inşaatı için yeni ödenek talebinde bulunuldu.

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarı Halil İbrahim Akça ve DPT Daire Başkanı Yılmaz Tuna, Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin inşaatında incelemede bulundu. DPT yetkilileri, Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz'den bilgi alarak inşaat alanını gezdi.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, özel hastane inşaatlarının kamulaştırılarak Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne çevrilmesi yönünde DPT Müsteşarı Halil İbrahim Akça ve DPT Daire Başkanı Yılmaz Tuna'nın çok büyük emeklerinin olduğunun altını çizdi.

İki inşaat binasından birisinin en kısa sürede birisinin yapımının bitirilmesi ve inşaatlarda plan tadilatı yapılması için 6 milyon TL ödeneğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Gündüz, "Bugün çok mutluyum ve onurluyum. İnşaatların kamulaştırılmasında büyük emeği geçen en önemli iki kişinin burayı onurlandırması bizleri sevindirdi. İki özel hastane inşaatının kamulaştırma kararı bu büyüklerimize aittir. Önce proje tadilatı daha sonra belki ek ödenekten ya da yatırımları hızlandırma programından bir binanın tamamlanması için yeni ödeneğe ihtiyacımız var" dedi.

DPT Müsteşarı Halil İbrahim Akça ise, son yıllarda yüksek öğretim kalitesinin arttırılması için üniversite sayısında artış yaşandığını söyleyerek, kurulan 41 yeni üniversitede kampus alanlarının belirlenmesi ve 20 yıllık gelişme planının çıkarmasının zorunluluğu olduğu kaydetti. Akça, "Bu çerçevede şuanda 41 üniversitenin birkaçı hariç, Milli Emlak'ın belirlediği yerlerde kampus alanları ilan edildi. Kampus alanı belirlenen üniversitelerde 20 yıllık gelişim planı istedik. Hepsinde çok ciddi bir başlangıç yaptık.

Bununla da kalmadık; kalite adına derli toplu eğitim alanı oluşturuyoruz. Özellikle Adıyaman Üniversitesi bu konuda çok ilerledi. Gelişim planından daha hızlı adımlar atıyoruz. Bu hastane binalarının kamulaştırılması gelişim planının daha hızlı tamamlayacağının bir göstergesi oldu. Kaynak ihtiyacı varsa bunuz görüşürüz. Önce kaynağı gönderdik, sonra incelemeye geldik. Buradan giderken de herhalde yeni bir siparişlerle birlikte gideriz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 19:09:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?