1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Yeni öğretim yılı törenle başladı

Adıyaman’da 2008-2009 Eğitim ve Öğretim yılının açılması dolayısıyla, Halk Eğitim Merkezi’nde bir tören düzenlendi.

Törene, Vali Yardımcısı Aydın Börü, Garnizon Komutanı Ali Osman Salık, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Durmuş, AK Parti İl Başkanı Lütfullah Ayhan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende öğrenciler tarafından şiirler okundu. Tören'de bu günün küçüklerinin yarının büyükleri olacağını hatırlatan Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, her ders yılının yeni bir heyecan, yeni bir bekleyiş ve yeni bir başlangıç umudunu içinde taşıdığını söyledi.

2008 - 2009 eğitim ve öğretim döneminde okul öncesinde 7 bin, ilköğretimde 113 bin 500, ortaöğretimde 27 bin 200 öğrencinin ve 6 bin 800 öğretmenin Adıyaman'da ders başı yapacağını sözlerine ekleyen Alaköse, "Bugün başlayan 2008-2009 eğitim ve öğretim yılına bu duygu ve düşüncelerle başlıyoruz. Bütün öğrencilerin başarılı bir eğitim ve öğretim yılı geçirmelerini diliyorum. Eğitim sisteminin en önemli öğesi ve geleceğin mimarı öğrencilerdir.

Öğrencilerimizin çevreyle, aileleriyle, öğretmenleriyle ve her şeyden önce de kendisiyle barışık olması gerekmektedir" diye konuştu.

Öğrencilere bu günlerin ve öğrencilik yıllarının su gibi akıp gideceğini kaydeden Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, "Derslerinize çalışınız, şimdiden kendinize bir hedef belirleyiniz. Belirlediğiniz hedefler doğrultusundan bıkmadan usanmadan çalışınız. Başarının yolunun çalışmaktan, çok çalışmaktan geçtiğini hiç bir zaman unutmayınız. Hızlı ve sürekli değişen bir dünya ve hayat içinde yarınlara hazırlıksız yakalanmayınız. Sadece dinleyen, not tutan ezberleyen bir öğrenci olmayınız. Bilmediğiniz ve merak ettiğiniz her şeyi sorunuz, sorgulayınız, araştırınız, öğrendiğiniz bilgileri hayat boyu kullanabilme, kullandıkça geliştirebilme yeteneği ve alışkanlığı kazanınız. Pırıl pırıl bir geleceğin ve aydınlık yarınların sizleri beklediğini unutmayız. Şunu da unutmayın ki, başarının efendisi olmak için çalışmanın ve gayretin kölesi olmak zorundasınız. İşte o zaman sizler fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olacaksınız" dedi.

Ayrıcı Alaköse, öğrenci velilerine eğitimlerinde çocuklarına destek olmalarını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 14:29:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?