7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Yeşil kartı olmayana yardım yok

YEŞİL KARTLI OLMAYAN FAKİR AİLELER MAĞDUR

Turgut Reis mahalle muhtarı Abdulkadir Geylani Taş, yeşil kartlı olmayan fakir ve yardıma muhtaç ailelerin olduğunu belirterek, hayırseverlerden yardım talep etti.

Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından yeşil kartlı olmayanlara gıda ve yakacak yardımı yapılmadığını vurgulayan Turgut Reis mahalle Muhtarı Abdulkadir Geylani Taş, kendi mahallesinde bu şekilde olan birçok aile olduğunun altını çizdi.

Devletin ilgili kurumlarının Bağ-Kur veya sigortalı olmasından dolayı birçok fakir aileye yardımda bulunmadığını fakat eşleri ölen çok sayıda bayanın çocuklarıyla birlikte mağdur olduğunu söyleyen Taş, hayırseverlerin bu ailelere kışlık yakacak yardımı yapmasını istedi.

Taş, birçok ailenin kışın yakacak sıkıntısı çektiğini, odun kömür alınamadığını ifade ederek, "Kendi mahallemde eşleri rahmetli olan veya eşinden ayrılarak çocuklarıyla birlikte yaşayan fakir insanlar var. Bu kişiler kışın evlerinde yakmak üzere odun kömür alamadılar. Devlet yeşil kartlı olmadığı için bu yardımı yapmıyor. Turgut Reis mahallesinde bu şekilde mağdur olan 12 aile var. Bu ailelerin mağduriyetlerinin giderilmesi için hayırsever işadamlarının bu ailelere yakacak yardımı yapmasını bekliyoruz" dedi.

Eşi 5 yıl önce hayatını kaybeden Aymur Üçkardeşler ise, eşinin Bağ-Kur'undan faydalandığını, 5 çocuğa baktığını belirterek, "Eşimden dolayı Bağ-Kur'dan faydalanıyorum ama bu bize yetmiyor. Yeşil kartlılar çalışmıyor. Devlet bunlara her türlü yardımı yapıyor. Devlet çalışan kişileri de çalışmamaya teşvik ediyor. Yeşil kartlı olan kişilere gıda, kömür olmak üzere birçok yardım yapılıyor. Biz ise bu yardımlardan faydalanamıyoruz. Aldığımız para ile ancak çocukların eğitim masraflarını karşılayabiliyorum. Bir taraftan kira, bir taraftan diğer giderleri karşılayamayız. Odun kömür alamadım. Evimin elektriği borcundan dolayı kesilecek" şeklinde konuştu.

Turgut Reis mahallesinde mağdur olan aileler muhtarlarının kendisine yardımcı olmasını istiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2010 Perşembe 13:20:03
Güncelleme :5 Kasım 2010 Cuma 01:55:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?