1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Yetim öğrenciler yararına kermes

Durak (Menzil) Kültür, Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı tarafından açılan kermes büyük ilgi gördü.
Her yıl geleneksel olarak Durak Kültür, Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı tarafından düzenlenen kermes bu yıl yine Demokrasi parkında düzenlendi.

Çok sayıda ürünün sergilendiği kermes büyük ilgi gördü. Belediye Başkanı Mehmet Durmuş, Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zeki Dişkaya kermesin açılışını birlikte yaptı. Kermeste giyim, çeyiz ve süs eşyası, ev eşyasının, yiyecek ve kitaplar satışa çıkartıldı. Bir hafta sürecek kermesten elde edilecek gelir yetim öğrenciler başta olmak üzere, fakir ailelere yardım edilecek.
Kermesin açılışının ardından davetliler kermesi gezerek, kermese yardım olması için eşya aldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, kermesin hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulunarak, kermesin büyük ilgi göreceğini kaydetti.
Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zeki Dişkaya ise çok güzel bir kermesin açılışını gerçekleştirdikleri belirterek, tüm Adıyaman halkını duyarlı olmaya davet etti.
Durak Kültür, Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Hüseyin Şen, her yıl düzenledikleri kermesten elde edilecek gelirlerin özellikle öğrencilerin eğitimine kullanılacağını belirterek, vakıf olarak öğrenci ve ailelere düzenli yardım yaptıklarını söyledi.

Şen, "Her yıl 100 öğrenciye ve en az 30 aileye yardımda bulunuyoruz. Beş yıldan beri bu yardımımız devam ediyor. Bu sayılar belirli zamanlarda artıyor. H.z Üzeyir'in (SAV) kabrinin bulunduğu yerde çevre düzenlemesi ve tuvaletlerini bu yıl yaptırdık. Kısa dönemde Adıyaman'a kız öğrenci yurdu yaptıracağız. Orta vadede ise okul yaptırmayı planlarımız arasına aldık" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 18:15:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?