6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

'Yetiştirici sınıf' öğrencilerine hediye

ÖĞRENCİLERE GİYSİ VE AYAKKABI HEDİYE EDİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Yetiştirici Sınıf Öğrenci Projesi (YSÖP) uygulaması kapsamında eğitim öğretim alanına çekilen okul dışı kalmış öğrencilere hediye verildi.

Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Tanrıverdi ve YSÖP İl komisyonu üyelerinin de hazır bulunduğu töreninde öğrencilere ayakkabı ve elbise hediye edildi. SODES Projesi kapsamında temin edilen hediyeler Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse tarafından öğrencilere verildi. Hediye alan öğrencilerin mutlulukları yüzlerine yansıdı.

Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse , 'Haydi Kızlar Okula' ve benzeri kampanyalar kapsamında okula kazandırılan öğrencilerin eğitim öğretimlerine devam etiklerini ve projelerin amaçlarına uygun şekilde yürütüldüğünü belirterek, Adıyaman'da eğitim konusunda ivme kazandığını ifade etti.

Alaköse, "YSÖP uygulaması kapsamı ve hedefi oldukça geniş tutulmaktadır. 10-14 yaş arasında olup hiç okullaşmamış veya okullarımıza kayıtlı olup sürekli devamsız yada eğitimi yarıda kalmış, öğrenim yaşını tamamlamış, gezici tarım işçileri ve göçer ailelerinin mecburi öğrenim çağındaki çocuklarına, zorunlu öğrenim çağında olup öğrenimlerini yaşıtlarıyla birlikte zamanında yapamamış olan çocukları kapsıyor. Durumları ve hayat şartları yönünden yetiştirilmeleri gerekli görülen çocukların ilköğretimden yararlanmalarını, sağlamak amacıyla çocuklarımıza verine bir fırsattır. Bu proje ile tespit edilerek okul ortamına alınan öğrencilerin ilköğretime devamlarını sağlayacak olan yetiştirici sınıf öğretim programları ile eğitim öğretimin düzenlenmesi, işleyişi, izlenmesi ve değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda merkez 23 Nisan İlköğretim ve Gölbaşı ilçesinde Mimarsinan İlköğretim Okullarında birer sınıf açılarak eğitim öğretim yapılmaktadır. Diğer ilçelerimizde de bu kapsamda çalışmalar bir seferberlik havası içerisinde sürdürülmektedir. Temennimiz bütün ilçelerimizde en az birer sınıfın açılmasıdır. Bu kapsamda olan çocukların ilgili okullarımıza yönlendirilmesi gerekmektedir " dedi.

ÖĞRENCİLERE GİYSİ VE AYAKKABI HEDİYE EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 16:12:02
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 21:37:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?