6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Yılan giren evde gece yarısı operasyonu

Adıyaman'da gece geç saatlerde bir evde görülen yılan, mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı, polis ve belediye ekiplerini harekete geçirdi.

 
Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte ortaya çıkan yılanlar vatandaşların uykusuz geceler geçirmesine neden oluyor. Adıyaman merkez Mara Mahallesi Tandoğan Meydanı Gül Sokak'ta bulunan bir evde görülen yılan için mahalle sakinleri ve görevliler seferber oldu. Yüzücü ailesinin oturduğu evde gece yarısı tavanda görülen yılanı etkisiz hale getirmek için uzun uğraşlar verildi.


Yılanın aile fertleri tarafından görülmesi üzerine polis ve belediye ekiplerine bilgi verildi. Olay yerine gelen ekipler, toprak evin tavanında gizlendiği tahmin edilen yılanı el feneriyle aramaya başladı. Evin her tarafını didik didik arayan görevliler, çareyi eve ilaç sıkmakta buldu.
Sıkılan ilaç sayesinde yılanın zehirlenerek bulunduğu yeri belli edeceğini düşünen belediye görevlisi, elinde tüfekle yılanı beklemeye başladı. Yılan kendini göstermeyince mahalle sakinleri ellerine kazma kürek alarak evin tavanında bulunan suntaları sökmeye başladı.

Suntaları tamamen söken mahalle sakinleri, evi harabeye çevirdi. Ekipler ve mahalle sakinlerinin bu çalışması da yılanın bulunmasını sağlamayınca bir süre sessiz şekilde beklendi ancak bu bekleyiş de sonuç vermedi. Bu arada Yüzücü ailesi yılan bulunamadığı için geceyi dışarıda geçirmek zorunda kaldı. Uzun süren bekleyiş sonrası yılanı bulamayan görevliler de evden ayrıldı.


Ev sahibi Zeynal Yüzücü, yılanı tavanda gördüklerini ve kaçtıktan sonra görevlilere haber verdiklerini belirtti. Komşuları ise, yılanın bulunması için tavanda bulunan suntaları söktüklerini ancak yılanı bulamadıklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 11:52:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?