2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Yılan ve akreplerle birlikte yaşam

Adıyaman'da, her yaz çok sayıda yılan ve akrep öldürmek zorunda kalan SİT alanı dahilindeki Örenli Mahallesi sakinleri, sorunlarına çare bulamıyor.

Perre Antik Kenti yerleşim alanı üzerine kurulu olan Örenli Mahallesi sakinleri, yapılara fiziki müdahalede bulunamadıkları için yılanlar ve akreplerle yaşamak zorunda kaldıklarını öne sürdü. Mahallelerinin tamamı SİT alanı içerisinde olduğu için harabeye dönen evlerine müdahale edemeyen vatandaşlar, çaresizlik içinde bekliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Örenli Mahallesi'nin başka bir yere taşınması için kamulaştırma ve köy tipi evler yapılması noktasında başlattığı çalışmanın da ödenek yetersizliğinden dolayı sonuçlanmadığı belirtildi.

Mahalle sakinlerinden Abdurrahman Işık, evinde 1 metre uzunluğunda bir yılan öldürdüğünü belirterek, "Burası kayalık ve dağlık bir bölge. Özellikle yaz aylarında yılan ve akrepler artıyor. SİT alanında olmasından dolayı evlerimize herhangi bir müdahalede bulunamıyoruz. Çocuklarımızı evlerden dışarı çıkarmaya korkuyoruz. Bakım ve onarım yapamayınca evlerimiz bu tür hayvanların yuvası haline geldi. Geçen yıl 5-6 tane yılanı ben kendi evimde öldürdüm. Biz buradaki evlerimizi yeniden yapmak ya da buralardan taşınmak istiyoruz. Devletin buraların karşılığında bize yer göstermesi ve bizleri taşıması lazım. Yarın benim çocuklarıma bir şey olursa bunun hesabını kim verecek?" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 18:24:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?