1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Yol yapımına isyan

Adıyaman-Kahta Karayolu üzerinde toplanan grup, yol yapım çalışmalarının uzamasına tepki göstererek yolu trafiğe kapattı.

Günde birkaç kez bu yolu kullanmak zorunda olduklarını belirten grup üyeleri, araçlarının zarar gördüğünü ve her defasında dakikalarca toz yuttuklarını ifade etti. Yol çalışmasının kısa sürede bitirilmesini isteyen grup üyeleri yolu trafiğe kapatırken, işlerine gitmek üzere yola çıkan vatandaşlar, trafiğin açılmasını bekledi. Yol çalışmalarının biran önce bitmesini istediklerini ifade eden vatandaşlar, eylemci gruba destek verdiklerini söyledi. Çevrede önlem alan jandarma ekipleri ise, eylemci grubu dağılmaları konusunda uyararak ellerindeki pankartları topladı.

Grup adına basın açıklamasını yapan Vahit Yılboğa, duble yol çalışmasıyla ilgili verilen sözleri hatırlatarak, çalışmaların yavaş ilerlediğini savundu. Adıyaman-Kahta Karayolu'nda saatte ortalama 400 aracın geçtiğini belirten Yılboğa, bu araçların çoğunluğunun zarar gördüğünü ifade etti.

Yol yapım çalışmalarının başladığı günden beri trafik kazalarının arttığını iddia eden Yılboğa, yol yapım çalışmasının gecikmesinin milli servete zarar verdiğini de savunarak, "Bu yolu kullanan sürücüler adeta perişan olmuşlardır. Turizm sezonu başladı. Turistler tarihi Nemrut Dağı'na bu yoldan mı gidecekler. Bu çileyi çektirmeye kimsenin hakkı yok" diye konuştu.

Grup üyeleri, jandarmanın uyarıları üzerine olaysız bir şekilde dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 00:02:14
Güncelleme :10 Haziran 2009 Çarşamba 00:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan yıldız IP: 81.213.173.xxx Tarih : 3.07.2009 16:13:05

evet..double yol manzarası artık yalan.ve bu yalanın artık gelenkselleşen bir yalan oldugunu gör ey görmeyen adıyaman kahta halkı..partiler kaybeder.bu halka yalan söyleyen her parti gibi akp de yolu sonunu görmelidr.boyunun ölçüsünü almalıdır.ama bu halk cok aldanan bi halk..bi türlü güvenemiyoruzz kendi halkımıza.yahu bu kadar yalanı nasıl hazm ediyo bu insanlar..anlamak mümkün degil..