1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Yöresel el ürünlerine rağbet

Adıyaman'da yapılan yöresel motiflerle süslenmiş el ürünlerine olan ilgi her geçen gün azalırken, bu ürünlere en çok öğrencilerin ve yerli turistlerin rağbet ettiği bildirildi.

El emeği göz nuru ile hazırlanan yöresel motiflerle süslenen heybe, kilim, çengel, nazarlık gibi ürünlere ilgi her geçen gün azalıyor. 10 yıl önce emekli olan ve bu işe hobi olarak başlayan halı ve kilim ustası Yusuf Çelik, her gün çeşit çeşit yöresel ürünler yaptığını fakat satılmadığını söyledi.

Sadece Adıyaman yöresine ait motifleri el ürünlerinde kullandığını belirten halı ve kilim ustası Yusuf Çelik, bu ürünlerin özel bir emek istediğini kaydederek, fiyatların 10 ile 30 YTL arasında değiştiğini dile getirdi. Çoğu zaman siftahsız kepenk kapattığını vurgulayan Çelik, "Yüzyıllardır bu tür yöresel ürünler yapılmaya devam ediyor. Ben bu ürünlerin yapımını kendi kendime hobi olarak öğrendim. Kimse almasa da bu işi severek yapıyorum. Kazancım genelde halı ve kilim tamiratlarından oluyor. Halı ve kilim tamiratları olmasa, yaptığım yöresel ürünlerle geçim sağlanamaz. Yöresel ürünleri geçmiş yıllarda en çok yabancı turistler alırken şimdi yerli turistler alıyor" diye konuştu.
Ayrıca Çelik, isteğe bağlı motiflerin ürünlere işlendiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 15:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?