2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Yunus Çelik kafesten kurtuluyor

Adıyaman'da 17 yıldan beri ailesi tarafından demir kafeste tutulan Yunus Çelik, Valiliğin girişimleri ile izolasyon yapılmış özel odaya geçiyor.

1 yaşında menenjit hastalığına yakalanan ve 10 yaşında geçirdiği trafik kazasının ardından akli dengesini kaybeden Yunus Çelik, kafesten kurtuluyor.

Ailesi tarafından demir kafese mahkum edilen Yunus Çelik'in dramı tüm Türkiye'de büyük yankı uyandırmıştı. Olayın ortaya çıkmasının ardından Adıyaman Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Yunus Çelik'in durumuyla yakından ilgilenirken Vali Ramazan Sodan, konuyu yakından takip ediyor. Devlet tarafından evde bakım ücretini alan ailenin Yunus Çelik'i kafese mahkum etmesi büyük tepki görmüştü.

Yunus Çelik, Vali Ramazan Sodan'ın talimatıyla hastaneye kaldırıldı. 82. Yıl Devlet Hastanesi Evde Bakım Hizmet Birimi tarafından özel olarak bakılan Yunus Çelik'in sağlık durumu iyiye giderken, Yunus Çelik için özel oda yaptırılıyor. Klimalı ve özel izolasyon ile kaplatılan odada Yunus Çelik'in kendine zarar veremeyeceği belirtiliyor.

Vali Ramazan Sodan ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Akgün odayla ilgili olarak yapılan çalışmaları yerinde görmek için Yunus Çelik'in evine gitti. Yunus Çelik'in babası Mehmet Çelik tarafından karşılanan Vali Ramazan Sodan, çalışmalar hakkında Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Akgün'den bilgi aldı.

Vali Ramazan Sodan, Yunus Çelik'in uygun olmayan bir ortamdan kurtarıldığını dile getirerek, "Güzel ve özel bir oda yapıyoruz. Yunus Çelik'in özel odası bitti sayılır. İçerisine çekyat, pencereye perde takınca tamamlanmış olacak. Odanın zemini ser flor, duvarları ise lamine ile kaplatıldı. Böylece Yunus Çelik kendisine zarar veremeyecek. Odası onun rahat edebileceği ve zarar göremeyeceği şekilde yapılıyor. Aileye zaten evde bakım ücreti ödeniyor. Kalacak yeri düzgün olduktan sonra, ailesi Yunus'a bundan sonra daha iyi bakar" dedi.

Baba Mehmet Çelik ise, Vali Ramazan Sodan'ın gayretlerinden dolayı teşekkür ederek, oğlunun rahat bir ortamda yaşayacak olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 19:32:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?