2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Yunus hataneye kaldırıldı

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, 17 yıldan beri kapatıldığı kafeste yaşayan Yunus Çelik'i ziyaret ederek, hastaneye kaldırılması için talimat verdi.

Yunus Çelik'i ziyaret eden Vali Ramazan Sodan, Yunus'un kapalı tutulduğu kafesi yakından inceledi. Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Akgün'den Yunus Çelik'in durumu hakkında bilgi alan Vali Ramazan Sodan, sağlık müdürlüğüne talimat vererek hastaneye yatırılmasını istedi. Yunus Çelik, 82. Yıl Devlet Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri birimi tarafından hastaneye götürüldü. Kısa süreliğine de olsa kafesten kurtulan Yunus'un vücudundaki yaralar tedavi edilecek.

Yunus Çelik'in yaşadığı kafesin ilaçlanarak temizleneceğini belirten Sodan, barakanın duvarlarına sünger çekilerek yaralanmaların önüne geçileceğini ve zeminin tamir edileceğini söyledi.

Vali Sodan, "Yunus'un bu şartlarda burada kalması nasıl olur bunun değerlendirmesini yapıyoruz. Sağlık müdürlüğü yetkilileri bakacaklar ve değerlendireceğiz. Her türlü sosyal yardımdan yararlanmakta. Aileye ne tür yardım yapılması gerekiyorsa bunu yapacağız. Hasta yüzde 100 özürlü olduğu için evde bakım uygun görülmüş. Ailesine evde bakım yardımı yapılıyor ve bundan sonrada yardımlar devam edecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 17:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?