6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Yurt dışından ilk avcılar geldi

YURT DIŞINDAN İLK AVCILAR GELDİ

Yurt dışından her yıl yerli ve yabancı avcının geldiği Adıyaman'a av sezonunun dağ keçisi avlamak için ilk avcıları Şili'den geldi.

Adıyaman'da ki 2010-2011 avlanma sezonunun ilk yabancı avcıları Adıyaman'a geldi. Sezon ilk avcıları olan Moreno Aguurre Jose Zacarias, Herlin Kaıser Sven Bjom, Hartwing Cristian Şili'den geldi. Av sezonunda dağ keçisinin 33 olan av kotasının 25'i ihale yoluyla yabancı avcıları, 8'i tahsis yoluyla yerli avcılara verildi.

Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan envanter çalışmasında bin 851 adet dağ keçisi olduğunu belirten Çevre ve Orman İl Müdürü Harun Dindar, 2011-2012 av turizminin av kotasının belirlenmesi için Aralık ayı içersinde envanter çalışmasının yapılacağını dile getirdi.

Av turizminden bu yıl 157 bin TL gelir elde edileceğini ifade eden Harun Dindar, elde edilen gelirlerin yüzde 55'inin köy tüzel kişiliklerine verildiğini kaydetti.

Dindar, gecen yıllarda Adıyaman'da Uluğbaba, Hallof, Bezer, Zivar ve Akdağ'da yaşayan dağ keçilerinin her gecen yıl daha geniş alanlarda yaşamaya başladıklarını belirterek, yaşam bölgelerinin arttığına dikkat çekti.

Doğuda Nemrut Dağı, batıda Gölbaşı ilçesinin Cankara Dağına kadar olan bölgelerde de dağ keçisinin bulunduğunu kaydeden Dindar, buralarda da av turizminin olacağını ifade etti.

Dindar, "Dağ keçisi sayısı hızla artıyor. Yedi yaş ve üzeri dağ keçileri avlanabiliyor. Dağ keçileri artık köylere kadar iniyor. Bu dağ keçilerini korumamız gerekiyor. Bunun yanında köylü vatandaşlar dağ keçilerinin ürünlerine zarar verdiğini ifade ediyor. Vatandaşlar yasak olduğu için dağ keçilerini avlayamıyor. Vatandaşın bu sıkıntısına çözüm bulmamız ve hayvanları korumamız gerekiyor" dedi.

YURT DIŞINDAN İLK AVCILAR GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2010 Cuma 14:27:04
Güncelleme :8 Ekim 2010 Cuma 19:19:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?