1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Yürütme kurulu üyeleri belirlendi

Adıyaman Kent Konseyi 4. Olağan Genel Kurulu'nda, yeni yürütme kurulu üyeleri belirlendi.

Belediye düğün salonunda gerçekleştirilen genel kuruluna Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ebubekir Aytekin, kurum ve kuruluş müdürleri ile kent konseyinde görev alan kişiler katıldı. Gazeteci Mustafa Işıldak'ın divan başkanlığını yaptığı genel kurulda 17 kişilik yürütme kurulu belirlendi. 17 kişilik yürütme kurulu başkanlığına Gazeteci Mustafa Işıldak, Başkan Vekilliğine Ali Şahin, Sekreterliğe Bekir Uyanık seçildi.

Genel Kurulda konuşan Vali Ramazan Sodan, kent konseylerinin temelinde katılımcılığın esas olduğunu belirterek, kent konseylerinin belediyeler önderliğinde kurulduğunu kaydetti. Vali Sodan, kent konseylerinin kentin gelişmesiyle ilgili görüş oluşturduğunu ve gönüllülük esasına dayalı olduğunun altını çizdi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise 2006 yılında belediye olarak kent konseyinin kurulumuna öncülük ettikleri ve 2007 yılında kurulduğunu belirtti. Büyükaslan, "Belediye olarak kent konseyi tarafından bizlere getirilen önerilerin yüzde 90'ını gerçekleştirdik. Belediye olarak hiçbir zaman kent konseyinin görüşlerine müdahil olmadık. Kent konseyinde bulunan kadın, çocuk, gençlik ve kanaat önderleri meclisinin tarafımıza önerdiği görüşlere açık olduk ve çoğunluğunu uygulamaya koyduk" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 18:23:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?