6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Yuva çocukları ev ortamına taşınıyor

İPEK ÇOCUK EVİ AÇILIYOR

Çocuk yuvalarında kalan çocukların ev ortamında yetişmesi için başlatılan yeni hizmet politikası kapsamında Adıyaman'da ilk ev 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda açılacak.

Adıyaman Sosyal Hizmet Müdürlüğü tarafından İpek Çocukevi, çocukların bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda açılacak. Sümerevler mahallesinde açılacak olan İpek Çocukevi'nde 10-12 yaş arasında 7 çocuk tüm imkanlara sahip olarak yaşamları sürdürecek.

Sevgi Çocuk Yuvası'nda kalan 30 çocuktan 7'si İpek Çocukevine yerleştirilirken, yılsonuna kadar diğer çocuklarında bu evlere yerleştirilmesi amaçlanıyor. Gönüllü anneler nezaretinde yaşamlarını ev ortamında sürdürecek olan çocuklar, sosyal ortam ve komşuluk ilişkilerini öğrenecek. Yeni hizmet modeliyle çocukların toplumdan kopuk olarak değil, toplumla iç içe yaşaması amaçlanıyor.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Demirkol, yeni hizmet modeliyle sosyal ilişkilerin geliştirilmesinin amaçlandığını belirterek, "Komşuluk ilişkilerini geliştiren, sorumluluk bilincini arttırıcı, kendi ayakları üstünde durmayı öğrenebilecekleri sosyal hayatın bir parçası olarak yaşamlarını devam ettirebilecekleri bir ortam sağlıyoruz. Adıyaman'da ilk evimizi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Valimiz Ramazan Sodan ve evin tefrişatını yapan Sanko Holding yetkilileriyle birlikte açılışını yapacağız" dedi.

Adıyaman'da koruma ve bakım altında bulunan çocukları yıl içersinde evlere yerleştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Demirkol, 3 tane daha eve ihtiyaçları olduğunu söyledi.

İPEK ÇOCUK EVİ AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 18:00:04
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 00:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?