1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Yüzen adacıklar kurtarılmayı bekliyor

Çelikhan ilçesi Çat Barajı gölünde bulunan doğal yüzen adacıklar, tahrip edilmeye başlandı.

Doğal adacıklar olması itibariyle çevre il ve ilçelerden vatandaşların görmeye geldiği Çat Barajı'ndaki yüzen adacıklardan kıyıya yakın olanlardan bazıları yakıldı.

Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yakılarak tahrip edilen yüzen adacıkların kurtarılması ve turizme kazandırılması için ilçe halkı, yetkililerin harekete geçmesini bekliyor. Tema Vakfı yetkilileri, adacıkların korunmaması halinde tamamen yok olacağını dile getirdi.

Çevre ve Orman İl Müdürü Harun Dindar, Adıyaman Üniversitesi ile ortak bir proje hazırlanıp adacıkların gelecek nesillere aktarılması için çalışmaların başlatılacağını belirterek, "Yarı doğal olan yüzen adacıkların gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak için Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abuzer Yücel ve ekibi tarafından inceleme yapılacak. Bugüne kadar kaç adet yüzen adacık olduğu yönünde envanter çalışması yapılmadı. Adacıkların doğal ve diğer yollarla tahrip olmasını önlemek ve sürekli yüzer halde tutmak için Mayıs ayı itibariyle inceleme çalışmaları başlatılacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 15:46:01
Güncelleme :16 Nisan 2008 Çarşamba 15:47:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?