7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Zabıta denetlemesi kasabı gerdi

ZABITA EKİPLERİ VE KASAPLAR ARASINDA GERGİNLİK

Adıyaman'da daha önce 13 kez kapatılan bir kasap dükkanını denetleten Zabıta ekipleri ile kasap dükkanı sahipleri arasında gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginliğin ardından taraflar birbirlerinden şikayetçi oldu.

Kent merkezinde denetimlerini sıklaştıran Zabıta ekipleri, daha önce 13 kez kapatılan ve sahiplerinin siyasi nedenlerle kapatıldığını iddia ettikleri Vatan Et Marketi denetledi. İşletmeden içeri giren Zabıta ekipleri ile işletme sahipleri arasında gergin anlar yaşandı. Gerginlik olay yerine polis ekiplerinin gelmesiyle büyümeden önlendi. Karakola ifade vermeye giden taraflar birbirinden şikayetçi olurken, Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Nuri Anaç, tarafları sakinleştirmek ve aralarını bulmak için uzun süre uğraş verdi.

Zabıta ekipleri market içerisinde bulunan bir etten şüphe ederek, Tarım İl Müdürlüğü'nden Gıda Mühendisi talep etti. Markete gelerek uzun süre etler üzerinde incelemelerde bulunan Gıda Mühendisi, dana ve koyun eti içerisinde 'kelle eti' bulunup bulunmadığını araştırdı.

Denetimin sonunda etler üzerinde rapor tutulacağı bildirilirken, dana ve koyun etinin içine 'kelle eti' konulup konulmadığının o zaman anlaşılacağı belirtildi. Rapor sonucunda normal et ile kelle etinin karıştırıldığı tespit edilirse, gerekli yasal işlemin yapılacağı öğrenildi.

Denetlemelere kendisinin de katıldığını belirterek, Adıyaman'da ki kasap esnaflarına kefil olduğunu söyleyen Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Nuri Anaç; "Denetlemelere bende katılıyorum. Denetleme ekibi olarak, zaman zaman Adıyaman halkının daha kaliteli et tüketmesi için toplantılar yapıyoruz. Kasabımız en iyi satacak, vatandaşımız da en kaliteli eti alacak. Bunun mücadelesini veriyoruz. Adıyaman'da ki kasaplara ben kefilim. Adıyaman'da kasap esnafı kalitesiz et satmaz. Esnafımız tertemiz et satıyor" diye konuştu.

Adıyaman'da tek tırnaklı et satıldığı iddialarına da değinen Anaç; "Adıyaman'da at ve eşek eti satışı yapılmıyor, yapılamazda. Bundan 4 ay önce Kahta ilçesinde bir esnafta tek tırnaklı ete rastlandı. Bununla ilgili gerekli işlemlerde yapıldı. Esnafın ruhsatı alındı ve cezai işlem uygulandı. Adıyamanlılar etlerini gönül rahatlığıyla alabilirler" dedi.

ZABITA EKİPLERİ VE KASAPLAR ARASINDA GERGİNLİK
ZABITA EKİPLERİ VE KASAPLAR ARASINDA GERGİNLİK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 13:19:01
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 18:10:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?