1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Zabıtalardan lokantalara uyarı

ZABITALARDAN LOKANTA VE DÖNERCİLERE UYARI

Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, otogarda faaliyet gösteren lokanta ve dönercileri denetleyerek, kurallara uymayan iş yeri sahiplerine uyarılarda bulundu.

Zabıta Müdürü Orhan Şahin'in de katıldığı denetlemeler sırasında ekipler, girdikleri işyerlerinin açılış ruhsatının olup olmadığının yanı sıra hijyen ve çevre kontrolü yaptı. Mutfakları gezen ekipler, bazı işyerlerini hijyenik olmadığı ve çevre kirliliği oluşturdukları gerekçesiyle uyardı. Sorunların en kısa zamanda giderilmesini isteyen zabıtalar, aksi takdirde cezai işlemleri uygulamak zorunda kalacaklarını belirtti.

Bu tür denetlemelerin sürekli bir şekilde yapıldığının söyleyen Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, insan sağlığının kendisi için önemli olduğunu ifade ederek, gıda sektöründe faaliyette bulunan işletmecilerin gerekli hijyenik koşulların sağlanmasına dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Uyarı alan işyerlerine, izleyen denetlemelerde eksikliklerini gidermediği belirlendiği taktirde gerekli cezai müeyyidenin uygulanacağını vurgulayan Başkan Büyükaslan, "Hiç kimsenin vatandaşlarımızın sağlığıyla oynamasına müsaade etmeyiz. Ekiplerimiz, gece-gündüz demeden sorumluluk alanları içerisinde, esasına uygun görev yapmaktadır. Gıda ürünlerin tüketildiği işletmelere yönelik denetimlerimizi aralıksız bir şekilde sürdürmekteyiz" dedi.

ZABITALARDAN LOKANTA VE DÖNERCİLERE UYARI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2009 Pazar 12:08:01
Güncelleme :20 Aralık 2009 Pazar 14:06:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?