1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Zerban suyu için bidon kuyruğu

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde bağlı Pınarbaşı beldesi sınırları içerisinde yer alan ve Alevi vatandaşlar tarafından kutsal sayılan Zerban ziyaretinde bulunan zerban suyu soğukluğu ile vatandaşların ilgisini çekiyor.

Zerban suyu soğukluğu, tadı ve kaynak suyu olması nedeniyle vatandaşların ilgisini çekiyor. Piknik yapmak için yer arayışına giren aileler suyu nedeniyle havası serin olan zerban ziyaretinin yanında bulunan mesire alanına akın ediyor. Zerban suyunun diğer sulardan farklı olduğunu savunan vatandaşlar, böylesine soğuk ve tatlı bir suyun başka hiçbir şehirde olmadığını belirttiler. Modern musluklardan akan zerban suyunu taslarla içen vatandaşlar, çocuklarını suya koyarak serinletmeye çalışıyorlar. Buz gibi suya girmeye çalışan bir çocuk, suyun içerisinde 1 dakika durulamayacağını söyledi.

Pikniğin yanı sıra kent merkezinden ve ilçelerinden gelen vatandaşlar zerban suyunu bidonlara doldurarak evlerine götürüyor. Bidonlara su doldurmak isteyen vatandaşlar zaman zaman uzun kuyrukların oluşmasına sebep oluyor. Zerban ziyaretinde stant açarak açık büfe işleten işletme sahibinin, soğuk kalması için meşrubatları suyun içine koyduğu görüldü.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 15:29:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?