6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Ziraat odası meclis başkanı istifa etti

Adıyaman Ziraat Odası Meclis Başkanı Mehmet Gürsoy'un delege seçimine tepki göstererek istifa etmesinin ardından Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Taş, hakkında yapılan suçlamalara cevap verdi. 

Ziraat Odası Meclis Başkanı Mehmet Gürsoy'un delege seçimlerinde usulsüzlük yapıldığını iddia ederek Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Taş'ı suçlamasının ardından Yakup Taş iddialara cevap verdi. 

Taş, "Kanun gereği benim delege seçme hakkım yok. Biz mahalle ve köy muhtarlarına delege seçim evraklarını veririz onlar o bölgenin üyeleri arasında muhtar delegeler tespit edilir. Tespit edilen delegelerin yüzde 90'ı gerçek çiftçiden oluşmaktadır. Ziraat Odası'nın 9 bin 600 üyesi var ve bunlar arasından 177 delege seçildi. Şubat ayı içersinde kongremizi yapacağız" dedi. 

Mehmet Gürsoy'un istifasına ise ilginç bir yaklaşım sergileyen Taş, "Ziraat Odası'nın çalışmasını şimdiye kadar beğenmiyordu, neden bu güne kadar sesini çıkarmadı. Meclis başkanı olan bir insan meclisi toplar ve gerekli olan kararı alırdı. Fakat delege seçimlerinde kendisi delege seçilemediği için istifa etti. Benim hakkımda yaptığı iddiaları kanıtlamaya davet ediyorum" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2007 Salı 14:42:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?