18
Mayıs
2024
Cumartesi
BESNİ - ADIYAMAN

Adıyaman RAM Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Öğrencileri Tespit Çalışmaları Kapsamında BESNİ' de

Adıyaman Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Abdülkerim IŞIK ve Özel Eğitim Bölümünden Devrim ÖNCEL, Nevzat Avşar ve Murat ERGEN den oluşan ekip 18.12.2003 tarihinde Besni Ahmet - Emine Çil Engelliler okuluna geldiler. Burada okula devam eden öğrenciler incelenerek durumları ile ilgili notlar alınarak öğretmenlerle paylaşıldı.. Ayrıca anne ve babaları tarafından buraya getirilen çocuklar da incelenerek, ailelerine gerekli rehberlik faaliyeti yapıldı.
Abdülkerim IŞIK Ahmet-Emine ÇİL Engelliler Okulundan sonra Besni İstiklal Anaokulunu ziyaret etti.Burada Okul Müdüresi Sevil GÖĞÜŞ’ ten okul hakkında bilgi aldı ve okul müderesi eşliğinde okulu gezdi. Abdülkerim IŞIK gezi sonrasında İstiklal Anaokulunu temizlik, düzen ve verilen eğitim yönünden beğendiğini ifade etti.
Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Abdülkerim IŞIK İstiklal Anaokulunu ziyaretin den sonra Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Geçti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet ARSALA’ nın Ankara da toplantıda olmasından dolayı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hacı ÜNAL ile bir görüşme yaptı.
Abdülkerim IŞIK İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yaptığı görüşmeden sonra Besni Lisesine geçti. Burada Besni de görev yapan Psikolojik Danışmanlar la bir toplantı yaptı. Toplantıda geçen eğitim - öğretim yılında Adıyaman Merkezdeki okullarda başlayan ve içinde bulunduğumuz Aralık ayında da ilçe merkezlerindeki okullarda başlayan "Psikososyal Okul Projesi" kapsamında Psikoeğitim çalışmaları ve 2552 Sayılı Tebliğler Dergisindeki yöneltme konuları ele alındı.
Abdülkerim IŞIK ve beraberindeki ekip Besni’deki çalışmalarını tamamlayarak Adıyaman’a döndüler. 21.12.2003

www.besnihaber.8m.com
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2003 Pazartesi 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 11:46:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?