19
Mayıs
2024
Pazar
BESNİ - ADIYAMAN

AKP'li Belediye Başkanı tutuklandı

BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

Cumhuriyet Savcılığının talimatı üzerine 'İhaleye fesat karıştırma' ve 'Belgede Sahtecilik' suçlamaları ile göz altına alanın Adıyaman'ın Besni ilçesi Suvarlı Belde Belediye Başkanı Ö. Faruk B ile birlikte 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adıyaman İl Jandarma Garnizon Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile Batak-04 adlı operasyon düzenlemişti. 'İhaleye fesat karıştırma' ve 'Belgede Sahtecilik' suçlamaları gerekçesiyle Suvarlı Belde Belediyesi'ne yapılan operasyon kapsamında Adıyaman ve Gaziantep illerindeki belirli adreslerde eş zamanlı aramalar gerçekleştirilmiş ve 7'si kamu görevlisi, 1'si müteahhit toplam 8 kişi göz altına alınmıştı. Operasyonda bazı ihale

dosyalarına, 10 adet bilgisayara el konulurken şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 53 adet tabanca mermisi, 8 adet cep telefonu, 8 adet sim kart ve çok sayıda doküman ele geçirilmişti.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şahıslar Besni ilçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alındıktan sonra Besni Cumhuriyet Savcılığına sevk edildiler. Savcılık tarafından sorgulamaları yapılan şahıslar tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Suvarlı Belediye Başkanı Ö.Faruk B ile birlikte belediye çalışanları Yunus A, Mehmet B, Mehmet Ö ile Müteahhit Müslüm K. mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, T.A.A., L.Y. ve M.D. isimli şahıslar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI
BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2011 Perşembe 13:17:13
Güncelleme :3 Şubat 2011 Perşembe 13:24:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?