18
Mayıs
2024
Cumartesi
BESNİ - ADIYAMAN

Bayrağa saygı için yürüdüler

Besni’deki 22 sivil toplum örgütü “Bayrağa Saygı Yürüyüşü" düzenledi. Cuma günü saat 10.30'da Kız Meslek Lisesi önünden başlayan yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı. Hükümet Konağı önüne kadar süren yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu ve hep bir ağızdan İstiklal Marşı söylendi. Burada yapılan basın açıklamasında "Milli birliğimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan ve rengini şehitlerimizin al kanından alan bayrağımıza yapılmış olan her türlü çirkin davranışı şiddetle ve esefle kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı. "Şanlı bayrağımıza yapılan edepsizlik gaflet, dalalet ve hıyanetten başka bir şekilde ifade edilemez" sözlerinin kullanıldığı açıklamada şöyle denildi:
 
"Dost ve düşman herkes şunu çok iyi idrak etsin ki bu ülkenin bölünmez bütünlüğünün ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı Türk Bayrağı asla sahipsiz değildir ve bundan sonra da asla sahipsiz olmayacaktır. İşte bunun en iyi örneği de günlerdir ülkemizin çeşitli mümtaz beldelerinde yapılan ve bugün de burada yapılan şanlı bayrağımızı sahiplenme ve şanlı bayrağımıza saygı şeklinde kendini ifade eden tepkilerdir.
 
Türk ulusu, atalarının yücelttiği bayrağı yüceltmeye devam edecektir. Aziz milletimiz, şairin de dediği gibi, çok iyi bilmektedir ki: “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır/ Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.”
 
 
Yürüyüşü organize eden kuruluşlar şöyle:
 
Doğru Yol Partisi İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı, AKP İlçe Başkanlığı, Esnaf Kefalet Kooperatifi İdare Heyeti, Kuyumcular Yardımlaşma Derneği, Türkiye Kızılay Derneği Besni Temsilciliği, Besni Tarih ve Kültürünü Yaşatma Derneği,  Besni Türk Eğitimsen Temsilciliği, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığı, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı, Eğitim–Bir Besni Temsilciliği, Bağımsız Eğitimciler Sendikası Besni Temsilciliği, Anavatan Partisi Besni İlçe Başkanlığı, Besni Ekspres Gazetesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Besni Temsilciliği, Türk Hava Kurumu Besni Temsilciliği, Besni Güncel Gazetesi, Besni Merkez  Tarımsal Kooperatifi, Besni Gönüllüleri Derneği, Ülkü Ocakları Besni Temsilciliği, Besni Ziraat Odası Başkanlığı.
İrfan Yılmaz
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 12:06:50
Güncelleme :28 Mart 2005 Pazartesi 09:48:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?