18
Mayıs
2024
Cumartesi
BESNİ - ADIYAMAN

Besni Devlet Hastanesi'nde ilkler yaşanıyor

 

Besni Devlet Hastanesinde İlkler Yaşanıyor

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı  için 10 Aralık 2003 tarihinde yaptığı kura çekimi sonucunda Besni Devlet Hastanesini tercih eden uzmanlardan ikisi göreve başladı. Ortepedi Uzmanı Yard. Doç. Dr Yavuz KOCABEY ve Radyoloji Uzmanı Dr. Oktay HORZUM göreve başlarken, göz doktoru göreve başlamadı.

Ortopedi Uzmanı Yard. Doç. Dr Yavuz KOCABEY' in göreve başlaması ile Besni Devlet Hastanesi tarihinde bir ilkler yaşanmış oldu. Hem ilk defa Yard. Doç. Dr unvanıyla bir doktor göreve başlarken, hem de ortopedi, anestezi ve radyoloji uzman Dr. ları da ilk defa Besni'ye geldiler.

Ortopedi Uzmanı Yard. Doç. Dr Yavuz KOCABEY 1993-1994 yıllarında  Besni de pratisyen hekim olarak görev yaptı. Hacettepe Üniversitesi mezunu olan  KOCABEY  uzmanlığını ise Trakya Üniversitesinde yaptı. 2 yıl Amerikada çalıştıktan sonra Besniye gelen Kocabey, Besni Devlet Hastanesinde omuz, diz ve dirsek ameliyatlarını televizyon sistemi ile yapacaklarını söyledi. Bu ameliyatları yapmak için gerekli olan cihazların ise hastane yönetimi tarafından kısa sürede alınacak.

Radyoloji Uzmanı Dr. Oktay HORZUM' un göreve başlaması ile hastanede filimler ve ultrasonlar bu uzman tarafından değerlendirilerek rapor halinde hastaya verilecek.Hastanedeki mevcut  ultrason cihazının eski olması nedeniyle yeni ultrason cihazı alınacak

Besni Devlet Hastanesinde bu zamana kadar anestezi uzmanı olmadığından ameliyat yapılamıyordu. Özellikle iki kadın doğum uzmnı olmasına rağmen Besni Devlet Hastanesin de Anestezi uzmanı olmadığından sezaryen ameliyatları yapılamıyor, hastalar Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine gönderiliyordu. Anestezi uzmanı Dr.Hasan KAYA' nın göreve başlaması ile Besnili hastalar başka bir hastaneye gitmekten kurtuldular. 12.01.2004

(06.01.2004 Tarihli Besni Ekspres Gazetesi)

İrfan YILMAZ www.besnihaber.8m.com
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2004 Pazartesi 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 11:35:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?