19
Mayıs
2024
Pazar
BESNİ - ADIYAMAN

Besni Eğitim Bayramı hazırlıkları son aşamada

Kaymakamımız Mahmut Hersanlıoğlu, Eğitim Bayramı kapsamında yapılacak sünnet şölenin çalışmaları hakkında komisyon üyelerine bilgi verdi. Besni genelinde daha önce muhtarlıklarca isimleri yazılan çocukların gezici memurlar tarafından köy köy dolaşılarak sünnet edildiğini ifade eden kaymakamımız Mahmut Hersanlıoğlu; Sünnet şöleni kapsamında  512 çocuğun sünnet edileceğini ve bu sünnet edilen çocuklara  birer çeyrek altınla beraber ayakkabı, gömlek, pantolon ve kazak gibi hediyelerin verileceğini söyledi.

Sünnet edilen bir çocuğun hediyelerle beraber masrafının 100.000.000 TL olduğunu söyleyen Kaymakamımız Mahmut HERSANLIOĞLU 50 milyarlık maliyetin  Sosyal Dayanışma Vakfı  ve hayırsever Besnililerce karşılanacağını sözlerine ekledi.

Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Ömer GÜLLÜ; Kültür Merkezinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından kalıcı olarak hazırlanan etnoğrafik müze ve eski Besni resimlerinden oluşan resim sergisi  çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Komisyon üyesi Mehmet DEMİREL  eski Besni fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi çalışmaları hakkında yapılan çalışmaları aktardı.

İlçe Tarım Müdürü Ömer TERCAN, Besni de yetişen ürünlerden oluşan fotoğraf sergisi ve Kuru Peygamber Üzüm ve fıstık yarışması çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kaymakamımız Mahmut HERSANLIOĞLU Besni ile özdeşleşen tarım ürünlerinin fotoğraflarının eğitim bayramından sonra Kaymakamlık binasının uygun yerlerine asılarak sergileneceğini söyledi.

Kaymakamımız Mahmut HERSANLIOĞLU Bayram hazırlık çalışmalarının 20.09.2004 tarihinden itibaren her gün saat 17: 00 da Kaymakamlık binasında yapılacağını sözlerine ekleyerek toplantıya katılan komisyon üyelerine teşekkür etti.

Yayın Tarihi : 21 Eylül 2004 Salı 23:43:23
Güncelleme :8 Aralık 2004 Çarşamba 15:25:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?