24
Mayıs
2024
Cuma
BESNİ - ADIYAMAN

Besni Eğitim Bayramı'na önem veriyor

Besni Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantılara Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ve komite üyeleri katıldı. Perşembe günü yapılan toplantıda programın detayları üzerinde durularak bayramın akışı gözden geçirildi.

Cuma günü yapılan toplantıda ise Eğitim Bayramını önemi üzerinde durularak muhtarlardan ve sivil toplum kuruluşlarından destek istendi.
Kaymakam Mahmut Hersanlığı yaptığı konuşmada, Ülkenin en önemli sorunun eğitim olduğunu dile getirerek eğitim konusunda yapılan bu bayramın Besnililer ve ülkemiz için çok önemli olduğunu söyledi.


Eğitim konusunda Besni de önemli duyarlılık oluşmuştur. Muhtarları, sivil toplum kuruluşları, belediye başkanları ve sorumlu kuruluşları ile Besni fakülteyi hak ediyor kampanyası düzenlemiş ve 20 bin imza toplanmıştır. Bu konuda sözler verilmiş ve verilen bu sözler, sözde kalmamış, sorumlular, kurulacak Adıyaman üniversitesi bünyesinde, Besni’ye fakültenin kazandırılması yönünde taahhütleri de vermişlerdir. Bu gün bu ivmeyi hızlandırabilmemiz için, 7. Besni eğitim bayramını daha güzel, coşkulu kalabalık geçmesi için sizlere büyük görev düşüyor.

Yatılı Bölge İlköğretim Okulu bünyesinde bulunan ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından finanse edilen kız öğrenci yurdunun kapasitesini 200 çıkardıklarını belirten Kaymakam Hersanlıoğlu muhtarlara ve belde belediye başkanlarına köylerinde çalışkan, fakir olup ta okumak isteyen kızlarımıza yardımcı olmalarını istedi.

Bayramın ikinci günü okuma yazma kursunu bitiren kursiyerlerimizle ilgili programımız bulunmaktadır. Okuma yazma kursunu bitiren yaşlı teyzelerimiz ve kızlarımızdan oluşan, 200 kursiyerimizin bu programa katılımı noktasında bizler gereken desteği vereceğiz. Bu noktada kursiyerlerimize programa katılmaları için gerekli desteği ve yardımı göstermenizi istirham ediyorum.

Eğer bunları gerçekleştirebilirsek ilimize, bölgemize ve Türkiye’mize iyi bir ses vereceğimiz düşüncesindeyiz. Ve bu tavır nihayetinde belki sorumlu makamlarda oturan insanlarında, bizim bu haykırışlarımıza bu çırpınışlarımıza destek vermelerini de beraberinde getirecektir diye düşünüyorum dedi.

Diğer yandan 7. Besni Eğitim Bayramı etkinliklerinden bir kısmının yapılacağı Halk Eğitim Merkezi salonuna Merinos Halı tarafından 3 adet salon tipi klima ve sanatçı Latif Doğan tarafından halı ve sandalye yardımında bulunuldu.

7. Besni Eğitim Bayramı etkinliklerine, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’in, Uşak Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri ile Bahçeşehir Belediye Başkanı’nın da katılması bekleniyor.

Eğitim Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Besni Üzümü, Besni Biberi ve Besni Fıstığı dalında yarışmalar düzenlenecek.




İrfan Yılmaz
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2005 Pazar 18:11:41
Güncelleme :18 Eylül 2005 Pazar 23:38:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emre doğan IP: 85.101.25.xxx Tarih : 26.10.2005 13:17:34
besni azim kent olma yolunda gercekten büyük mesafeler katetti besni başarılı kaymakamı sayın mahmut hersanlıoğlu ve ve azimli, gayretli,başarılı bir belediye başkanına sahip besni yolun açık olsun diyorum ve başarılar diliyorum herkese...