16
Mayıs
2024
Perşembe
BESNİ - ADIYAMAN

Besni fakülte istiyor

Yeni kurulan Adıyaman Üniversitesi bünyesinde Besni İlçesi'ne fakülte açılması için sivil toplum kuruluşları seferber oldu. 

İlçede bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcileri Besni Kaymakamı Hulusi Şahin'i ziyaret ederek bu isteklerini yineledi. 

Kaymakam Hulisi Şahin'i, Besni'yi Kalkındırma, Kültürünü Koruma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Sucu, Çukobirlik Başkanı Şahin Sümer ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan Hulisi Şahin, Besni İlçesi'nin büyük ve eski bir ilçe olduğunu, fakülteyi hak ettiğini söyledi. Şahin, "Besni İlçesi Adıyaman Üniversitesi'ne bağlı küçük bir fakülteyi hak etmektedir. Besni'de Adıyaman Üniversitesi'nin küçük bir kampüsünün oluşmaması için hiçbir sebep yoktur. Besnili, hayırseverleriyle devlete yük olmayacak şekilde bu fakültenin binasını yapmaya hazırdır" dedi. 

Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ise, halkının fakülte açılması için seferber olması gerektiğini ve birlik beraberlik olması halinde fakülte açılma ihtimalinin daha yüksek olacağını dile getirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2007 Cuma 15:34:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?