23
Mayıs
2024
Perşembe
BESNİ - ADIYAMAN

Besni üzümü Korelilere pazarlanacak

CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy, Güney Koreli konuk milletvekillerinden, Besni üzümünün ülkelerinde pazarlanmasına aracı olmalarını istedi.

Güney Koreli milletvekili heyeti önceki günlerde TBMM’yi ziyaret etti. Türkiye-Güney Kore Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy’la da bir araya gelen milletvekilleri, iki ülke arasındaki dostluk ilişkileri üzerine görüştü.

2007 yılının, Kore Savaşı’nın 50’nci yıldönümü olacağına dikkat çeken Gürsoy, bu yılın Güney Kore’de "Türkiye Yılı" ilan edilmesini istedi. Bu teklifi memnuniyetle karşılayan Güney Koreli milletvekilleri, bu yönde gerekli çalışmaları yapacakları mesajını verdi.

Güney Koreli milletvekillerinin Heyet Başkanı Jea Duck Sim ve beraberindekilere, Nemrut heykellerinin maketini ve Besni üzümünden hediye olarak veren Gürsoy, "Bu üzüm, Besni’nin viagrasıdır. Uzakdoğu’da bu ürünü pazarlamak için desteğinizi istiyoruz" dedi. Güney Koreli heyet de bu teklifi memnuniyetle karşılayarak, ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

GAP’ın işadamları için verimli bir yatırım alanı olacağını da Güney Koreli milletvekillerine anlatan Şevket Gürsoy, "Güney Koreli dostlarımızı Güney Doğu Anadolu’ya ve Adıyaman’a yatırım yapmaya davet ettim" dedi. Turizmin geliştirilmesinin her iki ülke halkının birbirlerini daha yakından tanımalarına imkan sağlaması bakımından önem verdiklerini de anlatan Gürsoy, Güney Koreliler’i Nemrut Dağı’nı görmeye davet etti.

Konuk heyet Başkanı Sim, Güney Kore Cumhurbaşkanı’nın gelecek ay Türkiye’yi ziyaret edeceğini bildirirken, 2007 yılının Güney Kore’de "Türk Yılı" olarak kutlanması için çalışacaklarını söyledi. Sim, işadamlarının Güney Doğu’da yatırım yapması için devreye gireceklerini de kaydetti.


www.havadis.net
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 12:23:09
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 13:21:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?