15
Haziran
2024
Cumartesi
BESNİ - ADIYAMAN

Besni'nin turistik yerleri tanıtılacak

Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde belediye tarafından tarihi ve turistik yerlerden faydalanmak için bir tanıtım filmi çekilecek. 

Besni Belediyesi tarafından hazırlanan projeyle tarihi ve turistik mekanların görüntüleri uzman bir ekip tarafından çekilerek, bu filmler seyahat acentelerine gönderilecek. Projeyi anlatmak amacıyla makamında toplantı düzenleyen Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Adıyaman İl Kültür Eski Müdürü Mustafa Sucu, Arkeolog Turgut Zeyrek, Arkeolog Ali Nadir Zeyrek, Halk Eğitim Müdür Yrd. Ömer Güllü, Rehber Öğretmen İrfan Yılmaz ve Ticaret Meslek Lisesi Turizm Öğretmeni Yaşar Abuş'la bir araya geldi. 

Besni Belediye Başkanı Öztürk, ilçenin tarihi ve turistik yerlerinin bu güne kadar tanıtılmamasının bir talihsizlik olduğunu kaydederek, "İlçenin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımı için geç kalındığını düşünüyorum. Bu zamana kadar bu manada ciddi bir çalışma yapılmamış. Bizde oluşturduğumuz heyetle incelemelerde bulunup bir dizi çalışmalar yapacağız. Oluşturduğumuz heyet tarihi ve turistik yerlerde incelemelerde bulunacak. Bu incelemeler resmi olarak belgelenip kamera ve fotoğraf dokümanlarıyla birleştirilip ülkemizdeki tüm turizm acentelerine gönderilecek. Bu sayede ilçenin turizm açısından tanınmasını sağlayacağız" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2006 Perşembe 12:28:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?