16
Haziran
2024
Pazar
BESNİ - ADIYAMAN

Besni'ye 240 kişilik kız yurdu

BESNİ'YE 240 KİŞİLİK KIZ ÖĞRENCİ YURDU YAPILIYOR

Adıyaman'ın Besni İlçesinde acil ihtiyaçlar listesinde yer alan ortaöğretim kız öğrenci yurdu, Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu ve ailesi tarafından yaptırılıyor.

Yaptırılacak olan 240 kişilik kız öğrenci yurdunun protokolü Valilik makamında, Vali Ramazan Sodan ve İşadamı Ali Erdemoğlu tarafından imzalandı. Protokol imza töreninde Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ve Merinos A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Erdemoğlu da hazır bulundu.

Yurt protokolünün ardından açıklamalarda bulunan Vali Ramazan Sodan, Erdemoğlu ailesinin Besni ilçesine çok sayıda yatırımlar yaptığını belirterek, yapılan yatırımlardan dolayı teşekkür etti. Bölgede kız öğrenci yurdu ihtiyacının bulunduğuna dikkat çeken Vali Sodan, işadamlarını bu konuda duyarlı olmaya davet etti. Erdemoğlu ailesi tarafından yaptırılacak olan yurdun 2.5 Milyon TL'ye mal olacağını dile getiren Vali Sodan,"Protokolü imzaladık, yurdun hayırlı olmasını diliyorum. Bu tür yatırımların işadamları tarafından yaptırılmasını diliyoruz. Erdemoğlu ailesi bu konuda iyi bir örnek. İşadamlarımızın bu tür yatırımlarına bizde destek olacağımızı belirtmek istiyorum" dedi.

Merinos A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu ise, yapılacak olan yurdun 2012 yılı Eylül ayı içinde hizmete açılmasını planladıklarını ve yurda büyük ablaları Gülüsüm Erman'ın adını verdiklerini söyledi.

Merinos Gülüsüm Erman Kız Öğrenci yurdunun hayırlı olmasını dileyen Ali Erdemoğlu, şunları söyledi:"Besni Kaymakamımız göreve yeni başladığında Besni'nin ihtiyaçlarıyla ilgili bilgi alışverişinde bulunmuştum. Görüşme sonucunda Kaymakamımız Besni'nin acilen kız öğrenci yurduna ihtiyaç duyduğunu söylemişti. Bende bu konuyu aile içinde görüştüm ve yurdu yaptırma kararını aldık. Kaymakamlıktan projenin yapılmasını istedim. Proje hazırlandı. Yurdu 2012 yılı Eylül ayında hizmete açmayı hedefliyoruz" dedi.

Erdemoğlu ayrıca şunları da konuşmasına kaydetti: "Ülkemizde ve bölgemizde eğitimin önemi herkesin malumudur. Erdemoğlu ailesi olarak bu konudaki yatırımlarımız, bugüne kadar olduğu gibi artarak devam edecektir. Bu anlamda lise çağına gelmiş kızlarımız için köylerden ilçelere okumaya gelen öğrencilerimizin, barınma ihtiyacını karşılayacak olan bir yurt yaptırmayı bize gelen talep üzerine karşılamayı uygun görmüş bulunuyoruz. Bu binanın ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum."

BESNİ'YE 240 KİŞİLİK KIZ ÖĞRENCİ YURDU YAPILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2011 Pazartesi 18:32:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?