20
Mayıs
2024
Pazertesi
BESNİ - ADIYAMAN

Depreme dayanıklılık incelemesi

Besni ilçesinde depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle tahliye edilen 75. Yıl Kemal Tabak Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO), depreme dayanıklılık incelemeleri yapıldı.

Okul binasının depreme dayanıklılık incelemelerine gelen heyete Besni Kaymakam Hulusi Şahin ve Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat katıldı. Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ülker ve Doç. Dr. Ragıp İnce başkanlığındaki teknik heyet, YİBO duvarlarından ve kirişlerinden numuneler alarak bina temellerini inceledi.

İncelemelerde birkaç destekleme çalışmaları sonrasında binanın depreme dayanıklı hale geleceğini belirten Prof. Dr. Mehmet Ülker, tespitlerin kesin sonuç raporları ile detaylı bir şekilde ortaya çıkacağını kaydetti.

Teknik heyetin hazırlayacağı rapor doğrultusunda binanın yıkılmasına veya onarılmasına karar verileceğini dile getiren Kaymakam Hulusi Şahin, atıl durumda bulunan binanın değerlendirilmesi için uzun bir süredir uğraş verdiklerini vurgulayarak, "TEDEP kapsamında ilçemize düşen ödeneğin önemli bir kısmı buraya aktarılmıştı. Fakat bina ile ilgili kesin bir karar çıkmadığı için ödenekler kullanılamadı. Bina depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle 2 yıldır kullanılamamaktadır. Bu binada öğretim gören öğrenciler geçici binalarda eğitimlerini sürdürmek zorunda kalmışlardır. Bu olay öğrenciler için büyük sıkıntı meydana getirmiştir” dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 19:21:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?