18
Mayıs
2024
Cumartesi
BESNİ - ADIYAMAN

İlköğretim Haftası etkinliklerle kutlandı

2005-2006 Eğitim Öğretim yılı Besni’de bayram havasında başladı. İlköğretim Haftası Besni’de etkinliklerle kutlandı.

Kutlama ilk olarak saat 12 Eylül 2005 Pazartesi günü 09.30 da Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk koyulması ile başladı.

Etkinlikler daha sonra Kurugöl Köyü’nde yapılan törenle devam etti. Kurugöl Köyü’ndeki törende Gaziantep Besnililer Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından öğrencilere kırtasıye yardımı yapıldı. Gaziantep Besnililer Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından 2005-2006 eğitim öğretim yılı için ilçe genelinde 3050 öğrenciye kırtasiye yardımı dağıtıldı. Dağıtılan ve dağıtılacak olan kırtasiye yardımı ilçe genelinde 70 birleştirilmiş sınıflı ilköğretim okullarına yapılacak.

Besni Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Gaziantep Besnililer Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hanifi Özhan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birçok vatandaş ve öğrencinin katıldığı etkinlikler büyük coşku ve heyecan içinde geçti.

Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, burada yaptığı konuşmada; “Ben her zaman söylerim Türkiye'nin en büyük problemi eğitim. Eğitim problemini çözdüğümüz ve insanlarımızı iyi yetiştirdiğimiz anda, Türkiye'nin birçok problemin üstesinden geleceğine inanıyorum. Adıyaman'da eğitime %100 destek kampanyasında tek örnek Besni'de, Erdemoğlu ailesinin yaptırdığı okuldur. Ben sayın Erdemoğlu ailesine teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. Bu gün Adıyaman'da ilköğretim haftası kutlamaları var zannediyorum hiçbir ilçede böyle bir dayanışma, böyle bir hassasiyet yok. Bu manada Gaziantep Besnililer Derneği Başkanına ve yönetim kurulu üyeleri ve değerli üyelerine teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum," dedi. 

Hersanlıoğlu; "Kız çocuklarının okullaşmasıyla ilgili problemlerimiz var. Geçen sene yapılan çalışmalar neticesinde yaklaşık 320 tane kız öğrenciyi okula kazandırdık. ve emeği geçen ve grupta görev alan 49 tane idareci, rehber öğretmen ve ve öğretmenler ile 7 grup oluşturmuştuk. Öğretmen arkadaşlara idarecilerimize şükranlarımı sunuyorum."  dedi.

Besni Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu tarafından Gaziantep Besnililer Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hanifi Özhan’a yaptıkları yardım için teşekkür ederek Şükran Belgesi sundu. Dernek Başkanı Hanifi Özhan ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

"Biz Besnililer Eğitim Kültür ve Dayanışma derneği olarak kültürel faaliyetlerin yanında Eğitim faaliyetlerine de ağırlık vermekteyiz. Doğduğumuz toprakların çocuklarını çağdaş eğitim seviyesine kavuşturmak ve İhtiyaçlarını bir nebze olsun gidermek amacımızdır. Halen 45 yüksek okul öğrencisine burs vermekteyiz. Desteğini esirgemeyen işadamı hemşerilerimize şükranlarımızı sunuyor ve aydınlık yarınlara kavuşacağımıza inanıyorum, diyen ÖZHAN; eğitime olan desteğimiz her zaman sürecektir.”

İrfan Yılmaz
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2005 Perşembe 15:21:59
Güncelleme :16 Eylül 2005 Cuma 03:57:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?