31
Mayıs
2024
Cuma
BESNİ - ADIYAMAN

İtalya'da deneyim paylaşımı çalışması

Besni Belediyesi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen 'Bütün Emek Sorunsuz Nesil İçin' adlı proje kapsamında, Besni Belediyesi'nden 9 kişilik heyet, İtalya'da deneyim paylaşımı çalışmalarına başladı. 

Belediye Meclis Üyesi Osman Aydın, Temizlik İşleri Müdürü Halit Körede, İmar İşleri Müdürü Ekrem Lenger, Zabıta Müdürü Sait İlhan, Fen İşleri Müdürü Mehmet Yıldırım, Proje Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Eyup İzci, Proje Uygulama Uzmanı Suphi Turhan ve Proje Koordinatörü Halit Arslan'dan oluşan heyet, ilk olarak proje ortağı Sestri Levante Belediyesi'ni ziyaret etti. 

Burada proje eş koordinatörü Annalise Fresia, Proje İştirakçi Kuruluşu GAL Appennino'dan Angela Rollando ve Veronica Raiola ile proje faaliyetleri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Projenin bundan sonraki aşamalarında yapılacak faaliyetler ayrıntılı olarak ele alındı ve yeniden planlama yapıldı. 

Belediye Meclis Üyesi Osman Aydın, Besni Belediyesi olarak Besni halkına daha nitelikli ve kaliteli belediye hizmetleri sunmak amacıyla hazırlanan proje kapsamında, Sestri Levante ve Genova Belediyeleri'nin çalışmalarını yerinde inceleyerek, burada gördükleri iyi örnekleri Besni'ye taşımayı amaçladıklarını dile getirdi. 

Proje eş Koordinatörü Annalisa Fresia, Besni Belediyesi ile çalışmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, projenin amacına ulaşması için Sestri Levante Belediyesinin ve GAL Appennino Genouese'nin çevre ve katı atık yönetimi, küresel ısınma ve modern belediyecilik konularındaki bilgi ve deneyimlerini aktaracaklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 15:17:39
Güncelleme :13 Aralık 2008 Cumartesi 16:41:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet IP: 85.98.39.xxx Tarih : 11.01.2009 23:47:51

amaç deneyimleri paylaşıp Besni'ye katkıda bulunmak mı, yoksa seçimler gelmeden ve belediyeden arılmadan önce bir avrupa gezisi mi? zaman gösterecek...