24
Mayıs
2024
Cuma
BESNİ - ADIYAMAN

Japon işadamından Besni'ye okul


Japon İşadamı Akira ve eşi Chizuru YAMAZAKİ Besni de en az 400 öğrenci kapasiteli bir ilköğretim okulu yaptıracak.

Japonya da işçi olarak çalışan hemşerimiz İbrahim GÖĞÜŞ Japon İşadamı ve eşini Besniye okul yapmaya ikna etti. Bunun üzerine İbrahim GÖĞÜŞ ve Japon İşadamı ve eşi Türkiye ye geldiler. İlkönce Besni Belediye Başakanı Mustafa ORUÇOĞLU ile görüştüler. Görüşme sonrası Belediye Başkanımız Adıyaman Valisi H. İbrahim DAŞÖZ’ den randevü aldı. Daha sonra kendi özel otosunu tahsis ederek İbrahim GÖĞÜŞ, Japon İşadamı Akira ve eşi Chizuru YAMAZAKİ’ nin Vali H. İbrahim DAŞÖZ ile görüşmelerini sağladı. 15 Eylülde gerçekleşen görüşme sonucu Besniye bir ilköğretim okulu yapılmasına karar verildi.

Yapılan anlaşmaya göre; Japon işadamı Akira ve eşi Chizuru YAMAZAKİ okulun yapılması için 20 milyon yen bağışta bulunacaklar. bu para yetişmezse eksik kalan kısım Adıyaman Valiliğince karşılanacak. Yardım en geç 31 Aralık 2003 tarihine kadar dolara çevrilerek Adıyaman Valiliği Ulusal Eğitime Destek hesabına yatırılacak. Okula Akira ve eşi Chizuru’ yu onere edilecek şekilde isim verilecek veya okulda bir köşe oluşturulacak.

Japon işadamı Akira ve eşi Chizuru YAMAZAKİ’ nin yaptıracağı okul 2004 yılı içerisinde bitirilecek ve 2004 - 2005 öğretim yılında hizmete girecek. Arsası yerel yönetimce karşılanacak okulun Kız Meslek tarafına yapılması düşünülüyor.

27.09.2003

www.besnili.8m.com
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2003 Cumartesi 00:00:10
Güncelleme :10 Ocak 2004 Cumartesi 10:40:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?