23
Mayıs
2024
Perşembe
BESNİ - ADIYAMAN

Kadınların okuma yazma azmi

Besni Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi tarafından başlatılan okuma-yazma kurslarına 50-60 yaş grubundaki kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

Besni Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan 42 okuma-yazma kursua yüzlerce vatandaş kayıt yaptırdı. İlçe merkezinde 5, köy ve beldelerde ise 37 derslikte açılan kurslara 50-60 yaşlarındaki kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. İlçe merkezindeki kursiyer sayası 100 olurken, köy ve beldelerdeki kursiyer sayısı bin 107’ye ulaştı. Hafta sonlarında kadınlar 8 saat eğitim görürken kurslarda 42 öğretmen görevlendirildi.

Besni Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, bölgede birçok insanın okuma-yazma bilmediğini belirterek, "Köy imamları, öğretmenler ve muhtarlar ile birlikte yaptığımız incelemeler sonucunda 2 bin 800 kişinin okuma yazma bilmeyen vatandaş tespit ettik. Start verdiğimiz kurslara tespit edebildiğimiz ve tespit edemediğimiz onlarca vatandaş kurslarımıza kayıt yaptırdı. Şu anda bünyemizde bulunan bütün öğrencilerimiz çok hızlı bir şekilde okumayı öğreniyor. Besni halkı açılan kurslara gösterdiği yoğun ilgiyle eğitime ne kadar duyarlı olduğunu göstermektedir" dedi.

3 ay gibi kısa bir sürede okuma-yazmayı öğrenen 60 yaşındaki Kerime Nariçi, okumayı bilmediği için hayatı boyunca büyük zorluklar çektiğini dile getirerek, "Ben yıllardır okuma-yazma bilmediğim için her yerde sıkıntı yaşıyorum. Ama bu kursun açıldığını duyunca hemen geldim ve okumayı öğrendim. Artık kamu kurum ve kuruluşlarında kendi işlerimi halledebiliyorum. Bize bu fırsatı veren yetkililere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 16:15:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?