22
Mayıs
2024
Çarşamba
BESNİ - ADIYAMAN

Kaybettiği kimliği başına dert oldu

Besni ilçesinde kimliğini kaybeden Tahir Ekinci'nin kimlik bilgileriyle şirket kurularak vatandaşların dolandırıldığı ortaya çıktı. 

Gaziantep'e pasaport çıkartmak için gittiği bir dönemde kimliğini kaybeden Tahir Ekinci'nin kimliğini eline geçiren kişi veya kişiler şahsın kimlik bilgileriyle vatandaşı dolandırarak ticaret yaptığı ortaya çıktı. 

Besni Cumhuriyet Savcılığı tarafından kendisine tebliğ edilen yazıyla başına gelenleri öğrenen Tahir Ekinci, "Kimliğimi kaybettikten sonra hemen yeni bir kimlik çıkarttım fakat eski kimliğimle birileri şirket kurup Türkiye'nin birçok ilinde vatandaşları dolandırmış. Besni Cumhuriyet Savcılığı'nın bana tebliğ ettiği yazıyla öğrendiğim olay sonrası, mahkemelere gidip geliyorum. Muğla merkezinde benim adıma bir şirket kurarak, Mardin, Ankara ve bazı illerde insanlara 'Araba dağıtacağız' diye para toplanarak insanlar dolandırılmış. Özel bir bankada adıma açılan hesapta trilyonlarca para transferi yapılmış. 

Birileri benim kimlik bilgilerimle gayri meşru işler çeviriyor rezilliğini ben çekiyorum. Yapılan dolandırıcılıktan dolayı mahkemelerde sürünüyorum" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2007 Perşembe 15:57:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cuma ARSLAN IP: 88.254.121.xxx Tarih : 9.06.2007 19:39:39
geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum tayir kardeşimize işalah başından atar bu belayı.