19
Mayıs
2024
Pazar
BESNİ - ADIYAMAN

Köylüler 58 milyarlık elektrik faturasının şokunu yaşıyor

Besni İlçesi’ne bağlı Atmalı Köyü’nün faiziyle birlikte 58 milyara ulaşan elektrik borcu sebebiyle elektrikler TEDAŞ tarafından kesildi. Elektrikleri kesilince dinamoları çalışmayan ve su sirkülasyonu sağlanamayan köylüler susuz kaldı.

Bir haftadan beri su olmadığı için köyün 5 kilometre uzağında bulunan Besni yolu üzerinde bulunan çeşmeden eşeklerle su taşıyan vatandaşlar sorunlarının çözülmesini istediler. Su şebekesinin çalışmasını sağlayan elektrik paralarını düzenli olarak köyün eski muhtarı Mehmet Erdoğan’a teslim ettiklerini iddia ederek ödedikleri paralara dair makbuzları gösteren köylüler ne yapacaklarını şaşırdıklarını ifade ettiler.

Köyün yaşadığı mağduriyetle ilgili gerekli mercilere müracaat eden yeni muhtar Kazım Gebek, sorunlarına çare bulunmasını istedi. Muhtar Kazım Gebek ve köylüler ellerinde makbuzları ile birlikte kaymakamlık ve savcılığa durumu bildirdi. Soruşturma sonrası hakkında işlem yapılan ve savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen eski muhtar Mehmet Erdoğan’la ilgili yargı süreci başladı.

Eski muhtarın hatasından dolayı elektriksiz kaldıklarını söyleyen köylülerle biraraya gelen Besni Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ve TEDAŞ Müessese Müdürü Mehmet Yaşar, problemin çözümünü görüştü. Besni Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, elektrik parasının ödenmesi gerektiğini aksi taktirde elektriğin verilemeyeceği belirtti. TEDAŞ Müessese Müdürü Mehmet Yaşar da, paranın bir kısmının yatırılması halinde elektrik verilmeye başlahacağını açıkladı.
Atmalı Köyü’nün yeni Muhtar Kazım Gebek’in, eski muhtar aleyhine dava açtıklarını ve elektrik borçlarını ödeyeceklerini belirtmesinden sonra, yetkililer köye elektrik verileceğini bildirdi.

iha-besni
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2004 Cuma 11:58:30
Güncelleme :8 Aralık 2004 Çarşamba 15:45:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?