15
Haziran
2024
Cumartesi
BESNİ - ADIYAMAN

Kutluca'da soba faciası!

ADIYAMAN'DA SOBA ZEHİRLENMELERİ: 1 ÖLÜ, 7 YARALI

Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Kutluca köyünde karbonmonoksit gazından zehirlenen 7 yaşındaki bir öğrenci hayatını kaybederken, aynı köyden 7 kişi gazdan etkilenerek hastanelere kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, Besni ilçesine bağlı Kutluca köyündeki Kılınç ve Yetişgen ailelerinin evlerinde meydana geldi. Önceki gün akşam saatleri itibariyle şiddetini arttıran fırtına 1 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Kutluca köyünde havanın soğuk olması nedeniyle sobaya kömür atarak uykuya dalan Devlet Kılınç, Kübra Kılınç, Mesut Kılınç, Selvi Kılınç, Furkan Kılınç ile diğer aileden Şefika Avşar, Besime Yetişgin ve Celal Yetişgin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiler.

Sabah saatlerinde komşularının çocukları okula gitmeleri için geldikleri Kılınç ailesine seslendi. Ancak içeriden ses gelmeyince komşuları camı kırarak içeri girdi. İçeridekilerin zehirlendiğini fark eden komşuları durumu köy halkına bildirdi. Zehirlenenler, köylülerin yardımıyla Besni Devlet Hastanesi'ne kaldırıldılar. Burada tedavi altına alınan yaralılardan durumları ağır olan Mesut Kılınç ve Selvi Kılınç Gaziantep Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken, Furkan Kılınç (7) ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden ve Besni Devlet Hastanesi morguna konulan Furkan Kılınç, Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından otopsisi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

ADIYAMAN'DA SOBA ZEHİRLENMELERİ: 1 ÖLÜ, 7 YARALI
ADIYAMAN'DA SOBA ZEHİRLENMELERİ: 1 ÖLÜ, 7 YARALI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2011 Çarşamba 14:29:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?