19
Mayıs
2024
Pazar
BESNİ - ADIYAMAN

Merinos Mağazası açıldı

MERİNOS, BESNİ'DE FABRİKADAN HALKA SATIŞ MAĞAZASINI HİZMETE AÇTI

Adıyaman'ın Besni ilçesine eğitimden sağlığa birçok alanda önemli hizmetlerde bulunan Erdemoğlu ailesi, Besni'ye Merinos Fabrika Satış Mağazası açarak, hizmet halkasına bir yenisini daha ekledi. Tuğsuzlar Camii yanında açılan mağazanın 930 metrekare alana kurulduğu öğrenildi.

Besni'de böyle bir mağaza açmalarının en büyük nedeninin, Besnililerin Gaziantep'e yorulmalarının önüne geçmek ve ürünleri fabrika fiyatlarıyla Besnililerle buluşturulması olduğunu ifade eden Merinos A.Ş. yönetim kurulu üyesi Ali Erdemoğlu "Erdemoğlu ailesi olarak ilçemize ve ülkemize yaptığımız hizmetlerimiz sürecek. Üretim faaliyetlerimize 1970 yılında rahmetle andığım babamız Merinos Halı A.Ş.'nin Kurucu Başkanı Mehmet Erdemoğlu öncülüğünde başladık. Gaziantep'te iki adet kilim tezgahı ile

başladığımız sektörde firmamız 1983 yılına kadar kilim üretimine devam etmiş, aynı yıldan itibaren halı üretimine geçmiştir. 1990'lara gelindiğinde dev bir markanın temelleri atılmış oldu. Her geçen gün katlanarak büyüyen Merinos 1992 yılında kendi ipliğini üretmeye başlayarak iç pazarda da büyümeye başladı.

Merinos bu gün makine halısı sektöründe Türkiye'nin en büyük üretim kapasitesine ve en modern teknolojisine sahip dev bir kuruluştur. İki kilim tezgahı ile başladığı iş hayatına 70 adedi aşkın elektronik jakarlı tezgahla ayda 1 milyon 800 bin metrekarenin üzerinde halı üreterek devam etmektedir" dedi. Erdemoğlu, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Dünya'da 47 ülkeye ihracat gerçekleştiren Merinos, tek başına yaptığı ihracatla sektörde son yedi yılın ihracat lideri olmayı başardı. 2009 yılı Haziran ayında Rusya'nın Rostov kentinde yatırımı tamamlanan halı fabrikamız üretime başladı. 60 milyon dolar yatırımla kurulan ve yeni bilgisayarlı teknolojik tezgahlarla üretim yapılan modern tesislerde üretilen ürünlerimiz ve yerinde üretimin sağladığı rekabet avantajları sayesinde, Doğu Avrupa, Rusya ve Türkiye Cumhuriyetlerde yapacağımız pazarlama ve satış faaliyetleri ile Pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz.

 

"DÜNYANIN EN BÜYÜK 3 HALI ÜRETİCİSİ ARASINDAKİ YERİMİZİ ALDIK"

Merinos Gaziantep' teki entegre tesislerinde ürettiği tonlarca iplik ve milyonlarca metrekare halıyla bugün dünyanın en büyük 3 halı üreticisinin arasında yer almaktadır.

 

"HALIDA GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLDUĞUMUZ BAŞARIYI MOBİLYADA DA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Mobilya yatırımlarına 2004 yılında İzmir - Torbalı'da başlayan Merinos, 2010 yılında 700 bin metrekare açık alan üzerinde 160 bin metrekare kapalı alanda dünyanın en son teknolojileri ile kurulmuş entegre tesislerinde üretimine devam etmektedir. 120 milyon dolarlık yatırımla Ege bölgesinde kapalı alan olarak Vestel'den sonra ikinci büyük tesis özelliğine sahip olan Merinos önümüzdeki 5 yıl içerisinde Avrupa'nın en büyük mobilya üretim tesisi konumuna gelecektir.

Mobilya tesislerimizde Koltuk Takımları, Oturma Grupları, Maksi Takımlar, Kanepeler, Yatak, Baza, Başlık, Yatak Odaları, Yemek Odaları, Bebek ve Genç Odası Takımlarının üretimleri yapılmaktadır. Dünyanın en ileri teknolojisi ile donatmış olduğumuz mobilya fabrikalarımızda alt yapı yatırımları ve çalışmaları tamamlanmıştır. 2010 yılını grup olarak mobilya yılı ilan ettik bu doğrultuda AR-GE'mizi çok güçlendirdik gücümüzü de 2-6 Şubat 2010 tarihleri arasında düzenlenen mobilya fuarında sergilediğimiz yeni

tasarımlarımızla test etme şansını yakaladık. Standımızı ziyaret eden Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen Perakende Satıcılarla yaptığımız yeni showroom anlaşmaları ve aldığımız siparişler ve önümüzdeki günlerde hedeflerimize daha kısa sürelerde ulaşacağımızın göstergeleri oldu. Hedefimiz Türkiye genelinde bin metrekare üzerinde 1000 adet sadece Merinos ürünlerinin yer aldığı showrooma ulaşmak. Bu showroomlardan birini de Besni' de açtık. Tüm Merinos ürünlerinin satışının yapılacağı Besni Merinos showroom

tüm tüketicilerin rahatlıkla ulaşabileceği fiyatlar ve satın alma kolaylıkları ile kaliteli ürün hizmeti sunacaktır. Halıda gerçekleştirmiş olduğumuz başarıyı mobilyada da gerçekleştireceğiz. Mobilyada 4 yıllık sürede ilk beşin içerisinde yer aldık, bu yıl ikinci sırada olmayı hedefliyoruz. Merinos isabetli kararları ve yatırımları, kaliteden ödün vermeyen hizmet anlayışı ile her gün daha çok güçlenmekte. İç ve dış satımı dengeli olarak örgütleyen, iç pazarda alt, orta ve üst gelir grubuna hizmet veren,

teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ve uygulayan, ürün geliştirmede sürekli özgünü yaratan, çağdaş bir personel politikası izleyen, çalışanları, müşteri ve tedarikçileri ile bütünleşmeyi amaçlayan topluma faydalı olabilecek sosyal boyutlu organizasyon faaliyetlerinde bulunan, uluslar arası kalite standart ve imajına sahip, kazanan, dağıtıcı ana bayisine ve perakendeci bayisine kazandıran, ülke ekonomisine katkıda bulunan bir Dünya Şirketi görünümünü hedeflemektedir."

Her Eve Bir Merinos sloganıyla Besni'de çalışmalara başladıklarını belirten sorumlu Müdür Musa Karakuş ise yaptığı açıklamada "Mağazanın Besni'de hizmete girmesi ile birlikte müşterilerimiz ihtiyaçlarını cazip fiyatlarla tek bir noktadan satın alma imkanına kavuşmuş olacaklar" dedi.

MERİNOS, BESNİ'DE FABRİKADAN HALKA SATIŞ MAĞAZASINI HİZMETE AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 15:56:03
Güncelleme :12 Şubat 2010 Cuma 22:12:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?