18
Mayıs
2024
Cumartesi
BESNİ - ADIYAMAN

Merinos'tan Besni'ye okul

Merinos Firması'nın Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever iş adamı Mehmet Erdemoğlu, Adıyaman'ın Besni İlçesi'ne okul yaptırmak için Adıyaman Valiliği ile bir protokol imzaladı.
'Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası' kapsamında yapılacak 24 derslikli ilköğretim okulu için Merinos Firması'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdemoğlu ile Adıyaman Valisi Halil Işık arasında bir protokol imzalandı.
Besni Çat Mahallesi Kız Meslek Lisesi bahçesinde bulunan 6 bin metrekarelik alan içerisine yapılacak 24 derslikli ilköğretim okulu, 720 öğrenci kapasiteli olacak. 2005-2006 eğitim ve öğretim sezonunda açılacak okul, yaklaşık 2 trilyona mal olacak.
Adıyaman Valisi Işık'ın makamında imzalanan protokol antlaşmasına, Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş katıldı. Hayırsever işadamı Erdemoğlu, 24 derslikli ilkokulunu, tüm fiziki yapısı ve çevre düzenlemesi gerçekleştirerek Valiliğe teslim edecek.
Yapılan protokol antlaşması sırasında de konuşan Işık, Erdemoğlu'nun diğer iş adamlarına da örnek olması gerektiğini belirterek, "Erdemoğlu, hayırsever kişiliği ile bu tür yatırımları memleketi olan Besni'ye sürekli yapıyor. Daha önce, 500 kişilik üniversite öğrenci yurdunu, Besni'de 2 Nolu Sağlık Ocağı'nı ve Çat Camii'yi yaptırarak, hizmete sunmuştur. Erdemoğlu, ayrıca Besni'de 300 öğrenciye her yıl burs vermektedir. Adıyaman Üniversitesi'nin kurulması halinde, bir fen-edebiyat fakültesi yapma sözünü de bize verdi. Erdemoğlu'nu hayırsever kişiliğinden dolayı kutluyorum" dedi.
Merinos halılarının sahibi Mehmet Erdemoğlu ise eğitimin önemine dikkat çektiği konuşmasında "Yaptığımız şeyleri büyütmeye gerek yok. Ben, memleketime hizmet etmeye çalışıyorum. Dünyada her şeyin başında eğitim ve sağlık gelir. Eğitimi ve eğitim seviyesini geliştirmek için elimizden geleni yapmalıyız" diye konuştu.
Erdemoğlu, yapacağı okula anne ve babasının ismi olan Gülsüm-İbrahim Erdemoğlu isminin verilmesini istedi.
ADIYAMAN - İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2004 Perşembe 20:29:05
Güncelleme :11 Mayıs 2004 Salı 20:34:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?