25
Mayıs
2024
Cumartesi
BESNİ - ADIYAMAN

Muay Thai başladı

ADIYAMAN'DA MUAY THAİ BÖLGE ŞAMPİYONASI BAŞLADI

Muay Thai Minik ve Yıldızlar Güneydoğu Anadolu Bölge Şampiyonası, Adıyaman'ın Besni ilçesinde başladı.

Besni Spor Salonu'nda başlayan müsabakalara Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Kahramanmaraş ve Sivas olmak üzere toplam 5 ilden 23'ü bayan sporcu olmak üzere 77 sporcu katılıyor. 15 hakemin görev yaptığı şampiyona 2 gün sürecek. Şampiyonada, kategorilerinde ilk iki sırayı paylaşan sporcular Eylül ayında Besni'de yapılacak Türkiye Şampiyonasında illerini temsil edecekler.

Bölge Şampiyonası öncesi komite ile birlikte şampiyona hakkında bilgiler veren Muay Thai Güneydoğu Bölge Başkanı Yaşar Gültekin, "Muay Thai minik ve yıldızlar Güneydoğu Anadolu Bölge Şampiyonaları ön elemesini yapıyoruz. 5 ilimizden gelen 23'ü bayan olmak üzere toplam 77 sporcumuz şampiyonaya için ter dökecekler. Buradaki müsabakalarda dereceye giren sporcularımız 16-19 Eylül tarihleri arasında Besni'de gerçekleşecek olan Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanacaklar. Türkiye Şampiyonası'na yaklaşık 300 sporcu katılacaktır" dedi.

Gültekin, "Muay Thai sporu uzak doğu ülkelerinden Tayland'ın ata sporlarından birisidir. Sert bir spor gibi gözükse de Muay Thai yumuşak bir spordur. Muay Thai'de sağlık en başta gelmektedir. Minik ve yıldızlarda dirsek ve diz kullanılmamaktadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 18:21:00
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 21:01:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?