23
Mayıs
2024
Perşembe
BESNİ - ADIYAMAN

Öğrencilere LGS ve ÖSS hizmeti

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ÖSS ve LGS’ ye hazırlanan öğrenciler için sınavlara hazırlık ve mesleki yönlendirme çalışmaları başlattı.

İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce sınavlara hazırlık ve mesleki yönlendirme çalışmaları başlatıldığını vurgulayarak, "Bir program hazırlandı. Bu program kapsamında ilçemizde bulunan rehber öğretmenler, belde ve köylerimizdeki lise ve ilköğretim okullarımıza giderek öğrencilere ’sınavlara hazırlık (LGS, ÖSS), planlı çalışma yöntemleri, mesleklerin tanıtımı, mesleki yönlendirme ve kitap okumayı özendirme’ konularında seminerler vermektedir" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü başkanlığında, rehber öğretmenlerce oluşturulan komisyonun, önce okullarda anket yaptığını belirten Hersanlıoğlu, "Öğrencilerin hangi konularda eksik olduğu tespit edildi. Anket sonuçlarında öğrencilerin eksiklikleri belirlendi" dedi. Öğrencilerin eksiklerinin önem sırasına göre şu şekilde belirlendiği açıklandı:

- Verimli ders çalışma yöntemlerini bilmiyorlar
- Kitap okuma alışkanlıkları yetersiz
- Okul dışı zamanlarını verimli kullanmıyorlar
- Öğretmenlerle iletişim problemleri yaşıyorlar
- Özgüvenleri eksik
- Uygun ders çalışma ortamları yok
- Heyecan, dikkatsizlik ve aile içi problemler
- Tercih edecekleri meslekleri tanımama,

Hersanlıoğlu, "Bu konularda öğrencileri motive etmek, bilgilendirmek ve yönlendirmek amacıyla başlatılan bu çalışma ile rehber öğretmenlerimiz bütün lise ve ilköğretim okullarımızdaki öğrencilerimize seminerler vermektedir. Adıyaman genelinde varolan ve ilçemizde de bulunan en büyük problem öğrencilerimizin tercih edecekleri meslekleri tanımamalarıdır. Öğrencilerimizi uygun tercihlere yöneltme amaçlı çalışmalar sınavlara kadar devam edecektir" dedi.
İrfan Yılmaz - Kenthaber / Besni
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2005 Pazartesi 14:17:59
Güncelleme :26 Nisan 2005 Salı 10:37:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?