18
Mayıs
2024
Cumartesi
BESNİ - ADIYAMAN

Okutan albüm hazırlığında

Sanat hayatına İstanbul da devam eden, Besnili Türk Halk Müziği sanatçısı Tuncay Okutan, bir albüm hazırlığı yapıyor. Yaklaşık bir aydan bu yana devam eden kaset çalışmalarının yanısıra Okutan, sahne çalışmalarına da devam ediyor.

Besni Eğitim Vakfı Kurucu üyeleri ile Besnili işadamları, Okutan'a destek veriyorlar. Okutan, ayrıca ünlü sanatçı Cavit Murtezaoğlu'ndan sahne, ses ve performans dersleri de alıyor.

Tuncay Okutan kimdir?

1983 yılında Besni de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Besni'de yaptı. Henüz 10 yaşındayken çok sevdiği bağlama ile tanıştı. Tahsil hayatı boyunca bağlaması kendine en yakın arkadaş oldu. Sazla olan yakınlığı, onu beste ve söz yazarlığına sürükledi. Yüzlerce beste yaptı. Ünlü sanatçılara beste vermeye başladı. Türkiye'nin birçok yöresinde konserler verdi. Yerel TV ve Radyo programlarına katıldı. 2005 Ocak ayında İstanbul'a gelerek sanat hayatına burada devam etmeye başladı. Halen İstanbul'un tanınımış mekanlarından Taksim'de Sultan Restoran ve Bakırköy'de Kırmızı Bar'da haftanın belirli günlerinde sahne almaya devam ediyor.

İrfan Yılmaz
Yayın Tarihi : 14 Mart 2005 Pazartesi 12:35:48
Güncelleme :17 Mart 2005 Perşembe 13:05:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?