30
Mayıs
2024
Perşembe
BESNİ - ADIYAMAN

Ölen eşi adına okul yaptıracak

HAYIRSEVER İŞ ADAMINDAN 18 DERSLİKLİ OKUL

Gaziantep'te halı üretimi üzerine faaliyet gösteren Safyün A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Gölbaşı, geçtiğimiz yıl vefat eden eşi Hatice Gölbaşı adına Adıyaman'ın Besni ilçesine 18 derslikli ilköğretim okulu yaptıracak.

Okul, I.Etap Toki konutlarının alt tarafında bulunan Pınarbaşı ve Kozluca mahalleleri arasındaki Besni Belediyesine ait arsa üzerine yapılacak. 1 Milyon 400 bin TL'ye mal olacak okulun 2012-2013 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi planlanıyor.

Konu ile ilgili İlçe Kaymakamı Gürkan Demirkale ve Belediye Başkanı Fahri Serter ile görüşen İş Adamı Hayrullah Gölbaşı, yaptıracağı okul için hazırlıklara başladı.

Adıyaman Valiliği ile protokol imzalayacak olan Gölbaşı, protokolün imzalanmasının ardından hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacaklarını ifade belirtirken, şunları söyledi:"Okulu geçtiğiz yıl kaybettiğimiz ve rahmetle andığım eşim Hatice Gölbaşı adına yaptıracağım. Okulu yaptırmamdaki en büyük amaç ise, çocuklarımız okuması, topluma ve ülkeye faydalı birer birey olsunlar. Bir ülkenin siyasal, toplumsal ve ekonomik anlamda kalkınmasında eğitim önemli rol oynar. İş dünyasının eğitime vereceği destekte burada önem kazanıyor, eğitimi daha güçlü kılıyor. Bizde bu duyarlılıkla ilçemizde eksikliğini hissetimiz okulu Besni'mize kazandırmak istiyoruz. Yapılacak okulumuzun şimdiden ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

Gölbaşı, okulun yapılması için destek veren başta Adıyaman Valisi Ramazan Sodan'a, Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale'ye, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter'e, il ve ilçe milli eğitim müdürlerine ve Besni eski Belediye Başkanı İbrahim Öztürk'e teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2011 Cumartesi 23:33:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?