18
Mayıs
2024
Cumartesi
BESNİ - ADIYAMAN

Şanlıurfa Adıyamanlılar Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği İlk Kongresini Yaptı

  Adıyamanlılar dernekleri arasına bir yenisi daha eklendi.25  Haziran 2004 tarihinde kurulan Şanlıurfa Adıyamanlılar Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği üyelerinin geniş katılımıyla ilk kongresini yaptı. Divan başkanlığını emekli milli eğitim müdürü M. Sait AKGÜN, divan katipliğini ise Harran Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Abuzer YÜCEL ve Şanlıurfa Ziraat Bankasında mali kontrol S. Ekrem GÜNDÜZ yaptı. Güçlü bir sivil toplum örgütü olacaklarını belirten M. Sait AKGÜN ‘kurulan bu derneğin özellikle Şanlıurfa’ da uzun yıllardan beri yaşayan ve buraya yerleşen Adıyamanlıları bir araya toplayacağını’ belirtti. Divan katibi Prof. Dr. Abuzer YÜCEL ise sivil toplum örgütlerinin önemine değinerek ‘buradaki ortak noktanın Adıyamanlılar olmak olduğunu ve kimsenin bu derneği hiçbir ideolojiye ve rant temini elde etmeye alet edemeyeceğini’ belirtti.

Derneğin ilk kuruluşunda görev alan yönetim kurulu üyelerinin tamamı dernek üyelerinin güven oylarını alarak yönetim kuruluna asil olarak seçildiler.  

Yönetim Kurulu

  1. Yrd. Doç. Dr. Zeki DOĞAN
  2. Ziraat Müh. Mehmet YILMAZ
  3. Jeoloji Müh.Mehmet DELİBALTA
  4. Jeoloji Müh Kemal KARAKUŞ
  5. Makina Müh Çetin BOZKURT

Denetleme Kurulu

  1. M. Sait AKGÜN
  2. Prof. Dr. Abuzer YÜCEL
  3. Hüseyin BODUR

 

Genel kurul sonunda söz alan Dernek Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zeki DOĞAN ‘Artık insanların bazı ideallerini gerçekleştirmek için o ideal etrafında halka olduklarını ve dağınık bir ordu misali değil de planlı, programlı ve teşkilatlı bir şekilde sivil toplum örgütlerinde bir araya geldiklerini’ belirterek derneklerinin bazı amaç ve faaliyetlerini şöyle açıkladı:

-          Düzenleyeceğimiz faaliyetlerle Şanlıurfa’da yaşayan hemşehrilerimiz arasında kaynaşma ve dayanışmayı sağlamak.

-          Adıyaman bir sanayi şehri Gaziantep ve tarım şehri Şanlıurfa arasında sıkışıp kalmış ve bu amaçla üretilen teşvik ve projelerden nasibini tam alamamıştır. Bu amaçla Adıyaman’ın potansiyellerinin tanıtımı hususunda da derneğimiz üzerine düşen misyonu hakkıyla yapacaktır.

-          Adıyaman’ın zengin tarihi, kültürü  ve doğa güzelliklerinin tanıtımı konusunda faaliyetler üretilecek ve projeler geliştirilecektir.

-          Ailelerinden ayrı tahsil gören Adıyamanlı öğrencilerimize burs ve kalacak yer sağlanması ve ekonomik durumu zayıf hemşehrilerimize yardım yapılması konusunda dayanışma faaliyetleri yapılacaktır.   

-          Yaşadığımız yer olan Şanlıurfa’ ya bir sivil toplum örgütü olarak hizmet etmek amacıyla; güçlü, hak ve sorumluluklarını bilen ve savunan, devletin kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte organizasyonlarda bulunan güçlü bir toplumun oluşmasına katkıda bulunan bir dernek olacaktır.

-          Derneğimiz özellikle Adıyaman’ a yakın olmasından dolayı memleketimiz ile ilgili bazı projelerin geliştirilmesinde ve uygulanmasında etkili olacaktır. Örneğin yıllardan beri  namesi okunan fakat Adıyaman açısından bu bağlamda önemli bir adımın atılmadığı GAP projesinden Adıyaman’ımızın yeteri kadar istifade edememesi hususunda da derneğimizin kalifiye üyelerinin hazırlayacağı projelerle bazı hakların kazanımının sağlanması hususunda gayretler sarf edilecektir.

             Sürekli tekrar ettiğimiz ve unutulmaması gereken bir hakikati tekrar belirtelim ki bizi bu dernek çatısı altında toplayan ortak payda Adıyamanlı olmaktır. Hiçbir siyasi veya sosyal yapı değildir. Bu duygularla hepinizi saygıyla selamlar derneğimizin bu ilk genel kurulunun hayırlı olmasını dilerim.

Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 16:03:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?