23
Mayıs
2024
Perşembe
BESNİ - ADIYAMAN

Sarıgül, Besni'den Baykal'a yüklendi

Tüzük Kurultayı’na destek istemek için Besni'ye gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a yüklendi.

Besni'ye eşi Aylin Sarıgül, CHP Tekirdağ Milletvekili Erdoğan Kaplan, İstanbul Milletvekili Hasan Aydın ile birlikte gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Atatürk Caddesi üzerindeki Culfa Parkı önünde yaklaşık 2 bin kişiye hitap etti.

Sarıgül, 29 Ocak 2005 tarihinde yapılan CHP Kurultayı’nda Deniz Baykal’ın Bizans oyunları ile genel başkan seçildiğini öne sürerek, AK Parti’ye de övgüler yağdırdı.

Kendisine Adıyaman’dan büyük destek geldiğini kaydeden Sarıgül, "Baykal Cumhuriyet tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir kurultay yaptı. Kendi partisinin kurultayına arka kapıdan girdi. Deniz Baykal kendi delegelerinden kaçıyor ve kurultaya kaçak giriyor. Nerede görülmüş, bir genel başkanın kurultaya arka kapıdan girdiği? Baykal ’küçük olsun benim olsun’ mantığı ile hareket ediyor. Baykal’ın yüreği varsa tüzük kurultayını toplasın, CHP’yi demokratikleştirsin" diye konuştu.

Baykal’ın kurultayda elinden kaçtığını; ancak yargıdan kaçamayacağını ileri süren Sarıgül, Baykal ile yargı önünde hesaplaşacağını söyledi.

Kurultayda Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’e haklı yere yumruk attığını da öne süren Sarıgül, "Bir zamanlar Cem Uzan’ın tetikçiliğini yapan bu şahıs, şimdi de Deniz Baykal’ın tetikçiliğini yapıyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2005 Cumartesi 17:52:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?