16
Mayıs
2024
Perşembe
BESNİ - ADIYAMAN

Şehir içi minibüslerde öğrenci indirimi

Besni ilçesinde şehir içi yolcu taşımacılığı yapan bir şirket öğrencilere indirim yaparak taşıma ücretini 400 YKR'den 25 YKR'ye indirdi.


Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, şehir içi öğrenci fiyatlarının düşürülmesi için S.S. 50 nolu Besni Şehir içi Minibüs Kooperatifi Başkanı Kemal Yücelt ile bir araya geldi. Görüşme sonunda daha önce 40 YKR olan şehir içi öğrenci fiyatlarında yaklaşık yüzde 35 indirim yapılarak 25 YKR'a düşürüldü.


Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, coğrafi konum itibariyle dağınık bir yerleşime sahip Besni'de, öğrencilerin okullarına gitmesi için minibüs kullanmak zorunda olduğunu belirtti. Belediye olarak daha önceden bir otobüsle günde ortalama 600 öğrenciye servis hizmeti verdiklerini kaydeden Öztürk, "Tek otobüsle hizmet vermek bazı sakıncaları da beraberinde getiriyordu" dedi.


Besni Şehir içi Minibüs Kooperatifi Başkanı Kemal Yücelt ise öğrencilerin daha seri ve sağlıklı bir şekilde okullarına ulaşmasını sağlamak ve onlara mali açıdan da yük gelmemesi için şehir içi öğrenci dolmuş ücretlerinde indirim yaptıklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 16:12:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?