29
Mayıs
2024
Çarşamba
BESNİ - ADIYAMAN

SGK'dan bilgilendirme toplantısı

Adıyaman Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Kasım Tekin, Besni ilçesinde bilgilendirme toplantısı düzenledi.

SGK Müdürü Kasım Tekin, Besni ilçesinde Bağ-Kur ve SSK prim borçları hakkında çıkartılan kanun hakkında serbest muhasebecileri ve oda başkanlarını bilgilendirdi. Bilgilendirme toplantısına, SGK Müdürü Kasım Tekin'in yanı sıra, Adıyaman Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Nihat Karaaslan'da konuşmacı olarak katıldı. 5760 sayılı kanunu borcu olan mükelleflerin kaçırmamaları gerektiği söyleyen SGK Müdürü Kasım Tekin, bu kanunun büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi. Adıyaman'da çok sayıda mükellefin SGK'ya borcu bulunduğunu ifade eden Tekin, yeni çıkan yasanın borçların yapılandırılması noktasında mükellefler açısından çok cazip imkanlar sunduğunu belirterek, söz konusu yasanın sunduğu imkanları kuruma borcu olan mükelleflere anlatmak için, SMMMO Başkanı Nihat Karaaslan ile birlikte ilçeleri ziyaret ettiklerini kaydetti.

Adıyaman genelinde 255 milyon YTL alacaklarının bulunduğu kaydeden Tekin, "27 Mayıs tarihi itibariyle yürürlüğe giren ve 28 Temmuz'da sona erecek olan 5760 sayılı kanunda bugüne kadar görülmemiş derecede çok mükemmel bir yapılandırma ve gecikme zammı indirimi söz konusu. Bu kanun, kurumumuza borcu bulunan mükellefler için kaçırmamaları gereken fırsatlar sunuyor. Şu anda başvurular yoğun bir şekilde devam ediyor. Mükelleflerimiz, yapılandırma için başvurularını son tarihlere bırakmamalı, en azından bir hafta öncesinden başvurularını yapmalılar" diye konuştu.

Bu yasanın son yıllarda çıkarılan en kapsamlı yasa olduğunu belirten SMMMO Başkanı Nihat Karaaslan ise, "Vatandaşlarımızın bu yasadan yeterince yararlanmasını istiyoruz. Bu amaçla SGK kurumuyla birlikte tüm ilçelerimizi dolaşarak elimizden geldiği kadarıyla bilgilendirme faaliyetinde bulunuyoruz" dedi.

Öte yandan, SGK Müdürü Kasım Tekin ve SMMMO Başkanı Nihat Karaaslan bilgilendirme toplantısı sonrasında, Besni ilçe Belediye Başkanı İbrahim Öztürk'ü makamında ziyaret ettiler.

 

.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 16:35:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?